nea. tas lazanijus vadinasi ishmislas. kaip ir ciapai su belekuom netuom. lazanyje turibut mesishkai! ;) "Feniksas" <audriusTRINTI@TRINTIcablenet.lt> wrote in message news:hcq7gr$ke3$1@trimpas.omnitel.net... > o tarkim tas ismislas, kur su spinatais ir varske, irgi vadinasi lazanija? > kazkokioj uzeigoj valgiau - skonis fantastiskas! > > "ExDi" <exdigi@gmail.com> wrote in message > news:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net... >> Na as darau pagal si recepta: >> >> 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio; >> Bolonese padažui: >> 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo >> (galima >> 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. >> pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai >> pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos; >> Bechamel padažui: >> 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato. >> >> Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo >> puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę >> morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, >> susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti >> vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama >> puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 >> valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą >> su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, >> pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti >> vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 >> minutes. >> Padažas turi būti tirštas. >> >> Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami >> miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas >> pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių >> pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. >> >> Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po >> vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar >> sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos >> lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to >> Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, >> sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu >> tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po >> mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių >> C įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 >> minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. >> > >