Laba, dregmės pašalinimo klausimą sprendžiu paprastai: paruoštus tešlos paplotėlius pakepu 5-7 min. orkaitėje ir tik tada ant viršaus eina padažai ir priedai. Povilas wrote: > Vakar vaikams kepiau picas .Tesla savo darbo. Receptas Oliverio. > Produktai - kazkas is Oliverio rekomenduotu. Tesla visada gaunasi puiki. > Bet stai ka pastebejau: siaip tai mano orkaites programa gamykliskai > isstatyta ant 200 C ir taip ir visada kepdavau, bet spinym mozgom > jauciau ,kad kazkas yra ne taip su paciu pado iskepimu - man jis kazkoks > dregnokas gaunasi (panasiai kaip Cili ir kitose pseudopicerijose).Todel > buriau visaip,kaip pasalint ta dregme : bandziau kept ant alu folijos, > bandziau kepti be folijos, o galu gale apsistojau ant kepimo popieriaus > patiesimo ir lyg lyg jau pasitaise to pado skonis, bet vis vien ne tas > kazkas.Bet kazkur esu skaites, kad tos krosnys, kuriose originaliai > kepama duona ir picos, sugeba islaikyt virs 300 C temperatura. Taigi, > vakar eksperimento tvarka emiau ir pakeliau temperatura 20 C + nuleidau > kepimo inda I zemiausia padeti, bet kepiau tas pacias 10-11 min. Ir ka > gi gavau? Ogi labai vykusiai iskepusi pagrinda! Itariu, kad kita karta > reiks pabandyt dar pakelt temperatura. > Tikiu,kad kepant ant akmenuko butu zymiai geriau, bet kol kas akmenuko > neplanuoju det I orkaite, nes bijau, kad ka nors sugadinsiu jos gleznoje > konstrukcijoje ir po to liksiu be orkaites.Nes ir taip negaliu > prisikviest Gorenje meistreliu jau metai, kad sutvarkytu dureliu vyrius, > nors oficialiai kelis kartus I juos kreipiausi ir registravau iskvietima :( > > P.S.Nuotrauka ne vakarykste, bet jau viena is paskutiniuju > eksperimentiniu, kai jau buvo pasiektas vienas is geresniu variantu. > ------------------------------------------------------------------------ >