Tema: Re: Apie picos kepima?
Autorius: Bigzel
Data: 2009-11-24 13:59:37
Laba,

dregmės pašalinimo klausimą sprendžiu paprastai: paruoštus tešlos 
paplotėlius pakepu 5-7 min. orkaitėje ir tik tada ant viršaus eina 
padažai ir priedai.



Povilas wrote:
> Vakar vaikams kepiau picas .Tesla savo darbo. Receptas Oliverio. 
> Produktai - kazkas is Oliverio rekomenduotu. Tesla visada gaunasi puiki. 
> Bet stai ka pastebejau: siaip tai mano orkaites programa gamykliskai 
> isstatyta ant 200 C ir taip ir visada kepdavau, bet spinym mozgom 
> jauciau ,kad kazkas yra ne taip su paciu pado iskepimu - man jis kazkoks 
> dregnokas gaunasi (panasiai kaip Cili ir kitose pseudopicerijose).Todel 
> buriau visaip,kaip pasalint ta dregme : bandziau kept ant alu folijos, 
> bandziau kepti be folijos, o galu gale apsistojau ant kepimo popieriaus 
> patiesimo ir lyg lyg jau pasitaise to pado skonis, bet vis vien ne tas 
> kazkas.Bet kazkur esu skaites, kad tos krosnys, kuriose originaliai 
> kepama duona ir picos, sugeba islaikyt virs 300 C temperatura. Taigi, 
> vakar  eksperimento tvarka emiau ir pakeliau temperatura 20 C + nuleidau 
> kepimo inda I zemiausia padeti, bet kepiau tas pacias 10-11 min. Ir ka 
> gi gavau? Ogi labai vykusiai iskepusi pagrinda! Itariu, kad kita karta 
> reiks pabandyt dar pakelt temperatura.
> Tikiu,kad kepant ant akmenuko butu zymiai geriau, bet kol kas akmenuko 
> neplanuoju det I orkaite, nes bijau, kad ka nors sugadinsiu jos gleznoje 
> konstrukcijoje ir po to liksiu be orkaites.Nes ir taip negaliu 
> prisikviest Gorenje meistreliu jau metai, kad sutvarkytu dureliu vyrius, 
> nors oficialiai kelis kartus I juos kreipiausi ir registravau iskvietima :(
> 
> P.S.Nuotrauka ne vakarykste, bet jau viena is paskutiniuju 
> eksperimentiniu, kai jau buvo pasiektas vienas is geresniu variantu.
> ------------------------------------------------------------------------
>