250 g gorbanzo žirnių (kitaip avinžirniai, turkiški žirniai, angl. chickpeas) 3 skilt. česnako 1 didelis svogūnas ryšelį petražolių (kokius hmz.... 5-6 kotukus) 1 aitrioji paprika - nedejau 1 Šaukštas (nubrauktas) džiūvėsėlių - nedejau 1 Šaukštas miltų - butinai - klijavimui, gal galima ir krakmolo, jei miltu neina valgyt.... 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis malto kumino - ndejau 1 šaukštelis maltų kalendros sėklų - nedejau Druskos, pipirų Aliejaus kepimui. Lyginau kepant ant alyvuogiu ir ant saulegrazu - laimejo alyvuoges..... Žirnius užpilkite šaltu vandeniu ir brinkinkite per naktį. Nukoškite, supilkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Išpilkite į dubenį. Česnaką, svogūną, žalumynus, aitriąją papriką taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki beveik vienalytės masės. Sudėkite džiūvėsius, miltus, prieskonius, kepimo miltelius, paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliuko, suploto rutuliuko, ritinuko ar kt. formos kroketus ir iškepkite juos keptuvėje ar fritiūrinėje. Paprasciausiai buvo drebiama saukstu i keptuve ir priplojama biski... Visi valge cepsedami... su grietine arba pomidoru padazu 2010.03.02 09:03, Gipsas rašė: > mesk recepta, geraiu neisgyres.. > "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message > news:hmhi0u$18o$1@trimpas.omnitel.net... >> A tai kam ten ta soda, atmirko man avinzirniai per nakti idealiai, po >> to blenderiavau, tai minksti buvo praktiskai kaip isvire.... >> P.S. buvo daromi falafeliai, respektz musliam uz toki daikta, ziauriai >> skanus gavosi..... >> >> On 2010.03.01 23:04, pozherukas [namie] wrote: >>> Tai cia tas pats kaip ir su turkiškais žirniais - reikia atmirkinti juos >>> prieš verdant, o soda deti mirkant, o ne virinant. >>> >>> "UmR" <umr@umr.lt> wrote in message >>> news:hmgua9$d27$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Buna kad pamirkius para ir patroskinus pora valandu pupeles vis tiek >>>> buna kietos. Kaip jas suminkstinti? >>>> Girdejau kazka apie nuvirima su soda. Kas ten per process vyksta su >>>> pupelemis taip verdant? >>>> >>> >> >> -- >> MaRiUs >> >> Kaunas > -- MaRiUs Kaunas