> tas virtas rukytas kumpis tai labai idomus reikalas, bent jau man. Nes pvz. > iki savo vestuviu ir velesnio gyvenimo pas uosvius, as net nezinojau, kad taip kumpi galima tikslingai ruosti. Idomu, > kokia jo pateikimo prasme Pas mane kaime rukyta kumpi virdavo tada, kada jis budavo per daug surus ar sukietejes nuo stovejimo. Jei su surumu viskas ok - paprastai niekad nevirdavo. Ir saip taip pamascius labai teisingas suvartojimo budas - jei svieziai isrukus jo surumas labai ok, tai pastovejes ilgesni laika, kumpus pasidaro kietas ir suresnis - va toks i barscius idealiai tinka, nors vieno jo valgyti jau nebelabai galima buna, o pavirtas patampa ir minkstas, ir druskos perteklius iskeliauja i sriuba. O sviezia (gera) rukyta kumpi virti - IMHO nesamone ir produktu gadinimas. Nors barsciai skanesni buna, jei is rukytos mesytes verdi :-)