Moliugai jokia problema - jie laisvai gali guleti ir guleti rusyje, svarbu, kad nebutu labai silta. O jei labai reikia i stiklainius, tai juos galima marinuoti arba tiesiog iskepti ir tyre uzdaryti (norint uzdaryti gryna tyre be nieko, reikia pasterizuoti), is kurios po to galima ir sriubas, ir pyragus arba galima ideti i bulviu kose ar i blynus, o ir i koktelius irgi skanu. Is pomidoru daryciau passata ir kecupa arba siaip konservuociau be odeliu pomidoru sultyse, kaip skardinese parduoda. Pas mane tokie is skardiniu eina tonomis - ir sriuba isvirsi, ir i makaronus bei i visokiausius guliasus galima, o kokie nuostabus gaunasi pomidoruose troskinti sonkauliukai - pasaka, o ir minimumas judesiu ;). Be to tokie stiklainiai gali ilgai stoveti. Na ir dar zinoma dziovinimas (sauleje, pravertoje orkaiteje, 50-60 laipsniu, arba elektiniame dziovintuve) - jei gerai isdziovinsite, jie gali sausoje vietoje kokiam maiselyje (kaip obuoliai) laisvai laukti savo valandos - po to tik trumpai pamirkyti karstame marinate, uzpilti alyva ir stai prasom super duper dziovinti pomidorai, be to labai skanu valgyti tokius beveik isdziuvusius. Is cukiniju gaunasi labai skanus kompotas - cukinijas arba aguruocius nulupti, supjaustyti, ismaisyti su mazomis slyvutems (50/50), uzpilti karstu sirupu (0,5 kg cukraus 3-litriniam stiklainiui), uzdaryti. Cukinijos gaunasi a la ananasai (pavadinimas is senu laiku, kai ananasu nematem ;)). Taip pat is cukiniju galima virti uogienes. Galima marinuoti pvz. su cili pagal ta agurku su cili recepta, kur pernai rasiau. Mama su cukinijom gamina namini "anklabensa" - ziema galima valgyti salta kaip salotas arba pasildyti kaip darzoviu padaza prie zuvies ar mesos, zodziu universalus: 2,5 kg cukiniju, 0,5 - 1 kg papriku, 0,5 l pomidoru padazo (sumalti, siek tiek nugarinti pomidorai), 1 v.s. druskos, 0,5 stikl. cukraus, 0,5 stikl. acto, 1 stikl. aliejaus Supjaustyti, prideti pomidoru padaza, druska, alieju - virti apie 20 min., prideti cukru ir acta, virti dar kokias 10 min. ir i stiklainius. Cukinijos ir paprika - tai toks variantas minimum, kuri galima praturtinti svogunais, cesnakais, pipiriukais. Dar sitie 2 receptai yra skanus, ragavau pas drauge: http://elladkin.livejournal.com/130762.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,99808498,99808498,0,2.html?v=2 "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:i4hdt1$h5d$1@trimpas.omnitel.net... | Nesitikejau tokios vasaros ir to, kad tiek priaugs ir perraugs neplanuotai | tiek darzo gerybiu : su agurkais jau baigiam sukovoti - patys pristateme | ivairiausiu variantu ir apdalinome visus pazystamus ir draugus, su | pomidorais - patys kazkaip susitvarkysime, nors ju ir daug uzaugo, o stai ka | daryti su cukinijom,kuriu is gobsumo( nemesedzio poreikis buvo joms labai | didelis) buvo prisodinta l.daug ir jos peraugo? | | P.S.O moliugai uzaugo tokie,kad gal net yra tikslas kviesti kokius nors | rekordu fiksuotojus :) |