Dautarte, o kaip vakuoti pomidorus savose sultyse..pomidoru daug priaugo, jau nusibodo valgyti, tai bent ziemai pasivakuotume... aciu is anksto ;) "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i4jrek$6pg$1@trimpas.omnitel.net... > Moliugai jokia problema - jie laisvai gali guleti ir guleti rusyje, > svarbu, > kad nebutu labai silta. O jei labai reikia i stiklainius, tai juos galima > marinuoti arba tiesiog iskepti ir tyre uzdaryti (norint uzdaryti gryna > tyre > be nieko, reikia pasterizuoti), is kurios po to galima ir sriubas, ir > pyragus arba galima ideti i bulviu kose ar i blynus, o ir i koktelius irgi > skanu. > > Is pomidoru daryciau passata ir kecupa arba siaip konservuociau be odeliu > pomidoru sultyse, kaip skardinese parduoda. Pas mane tokie is skardiniu > eina > tonomis - ir sriuba isvirsi, ir i makaronus bei i visokiausius guliasus > galima, o kokie nuostabus gaunasi pomidoruose troskinti sonkauliukai - > pasaka, o ir minimumas judesiu ;). Be to tokie stiklainiai gali ilgai > stoveti. Na ir dar zinoma dziovinimas (sauleje, pravertoje orkaiteje, > 50-60 > laipsniu, arba elektiniame dziovintuve) - jei gerai isdziovinsite, jie > gali > sausoje vietoje kokiam maiselyje (kaip obuoliai) laisvai laukti savo > valandos - po to tik trumpai pamirkyti karstame marinate, uzpilti alyva ir > stai prasom super duper dziovinti pomidorai, be to labai skanu valgyti > tokius beveik isdziuvusius. > > Is cukiniju gaunasi labai skanus kompotas - cukinijas arba aguruocius > nulupti, supjaustyti, ismaisyti su mazomis slyvutems (50/50), uzpilti > karstu > sirupu (0,5 kg cukraus 3-litriniam stiklainiui), uzdaryti. Cukinijos > gaunasi > a la ananasai (pavadinimas is senu laiku, kai ananasu nematem ;)). Taip > pat > is cukiniju galima virti uogienes. Galima marinuoti pvz. su cili pagal ta > agurku su cili recepta, kur pernai rasiau. > Mama su cukinijom gamina namini "anklabensa" - ziema galima valgyti salta > kaip salotas arba pasildyti kaip darzoviu padaza prie zuvies ar mesos, > zodziu universalus: > 2,5 kg cukiniju, 0,5 - 1 kg papriku, 0,5 l pomidoru padazo (sumalti, siek > tiek nugarinti pomidorai), 1 v.s. druskos, 0,5 stikl. cukraus, 0,5 stikl. > acto, 1 stikl. aliejaus > Supjaustyti, prideti pomidoru padaza, druska, alieju - virti apie 20 min., > prideti cukru ir acta, virti dar kokias 10 min. ir i stiklainius. > Cukinijos > ir paprika - tai toks variantas minimum, kuri galima praturtinti > svogunais, > cesnakais, pipiriukais. > > Dar sitie 2 receptai yra skanus, ragavau pas drauge: > http://elladkin.livejournal.com/130762.html > http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,99808498,99808498,0,2.html?v=2 > > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:i4hdt1$h5d$1@trimpas.omnitel.net... > | Nesitikejau tokios vasaros ir to, kad tiek priaugs ir perraugs > neplanuotai > | tiek darzo gerybiu : su agurkais jau baigiam sukovoti - patys > pristateme > | ivairiausiu variantu ir apdalinome visus pazystamus ir draugus, su > | pomidorais - patys kazkaip susitvarkysime, nors ju ir daug uzaugo, o > stai > ka > | daryti su cukinijom,kuriu is gobsumo( nemesedzio poreikis buvo joms > labai > | didelis) buvo prisodinta l.daug ir jos peraugo? > | > | P.S.O moliugai uzaugo tokie,kad gal net yra tikslas kviesti kokius nors > | rekordu fiksuotojus :) > | > >