"Povilas" <> wrote in message news:i4r4c2$pm4$1@trimpas.omnitel.net... | "flag" <> parašė naujienų | news:i4paui$guv$1@trimpas.omnitel.net... | > Dautarte, o kaip vakuoti pomidorus savose sultyse..pomidoru daug priaugo, | > jau nusibodo valgyti, tai bent ziemai pasivakuotume... | > | > aciu is anksto ;) | | As kazkada zaidziau su tom "savo sultim", bet paskui nuejau paprastesniu | keliu - pasigaminu norimos koncistensijos ir skonio "sultis" is pomidoru | pastos ir jomis uzpilu subadytus pomidorus.Veliau dar ir pasterizuoju | orkaiteje. | As tik dar odele pasalinciau (pomidorus nuplikyti verdanciu vandeniu). Po to viskas kaip parase Povilas, butinai pasterizuoti. Arba konservuociau pjaustytus pomidorus: pasalinti odele, supjaustyti, uzvirinti, paskaninit pagal skoni druska ir kuo ten norite, supilti i paruostus stiklainius, pasterizuoti. Arba passata t.y. pomidoru padaza/pasta: pasalinti odele, pomidorus pertrinti blenderiu i kose*, nugarinti iki norimos konsistencijos, supilti i stiklainius, pasterizuoti. * cia galima tiesiog supjaustytus troskinti, kol bus vientisa mase.