Ziemai galima uzdaryti stiklainiuose arba uzsaldyti is keptu (! - skaniau negu virtu) moliugu padaryta tyre (po to skanu i pyragus, kokteilius, sriubas, ar bulviu kose), stiklainius reikia pasterizuoti. Galima marinuoti saldziai-rugsciame marinate ir po to prie mesos tinka (cia bus panasiai kaip marinuotos kriauses ar slyvos), teko ragauti toki uzmarinuota su pipiriukais, skanu. Be to moliugai labai ilgai guli sausoje vesioje patalpoje - pernai mama paskutini kazkur vasario pabaigoje suvalge. Jei "dabar" pavalgyti, tai moliugai eina i: - sriubas (skani iseina su ukyta zuvimi arba morku ir moliugu sriuba su curry): http://dautarte.blogspot.com/2008/10/moligo-sriuba-su-rkyta-uvimi.html http://dautarte.blogspot.com/2008/11/antidepresin-mork-ir-moligo-sriuba-su.html - troskinius (su kalakutiena, dzivintomis slyvomi ir prieskoniais): http://dautarte.blogspot.com/2008/10/svajons-isipildymas-arba-msos-cimesas.html - pyragus (surio pyragas su riesutu pagrindu, keksas su spanguolemis): http://dautarte.blogspot.com/2008/10/moligo-ir-varks-pyragas-su-rieut.html http://dautarte.blogspot.com/2009/11/tikro-rudens-atstovas-arba-moliugu.html - kokteilius: http://dautarte.blogspot.com/2010/01/bananu-ir-moliugo-kokteilis.html - blynus - cia kaip pvz. cukiniju blynus - kepti garnyrui (supjaustyti juostelem, apkepinti keptuveje, apibarstyti prieskoniais su romos kmynais vel kuminu labai skanu, aptepti medumi, padruskinti, papipirinti, iskepti orkaiteje), - koses - galima pvz. toki a la plova kepti isdroztame moliuge, vietoj ryziu gali buti kokios nors kitos kruopos. Zodziu moliugas yra absoliuciai fantastiska darzove (ar vaisius?) - ji galima betkur ikisti ir bus skanu :) "news.omnitel.net" <test@test.test> wrote in message news:i5rmfs$s5c$1@trimpas.omnitel.net... | Ka darot su moliugais? Receptais pasidalinkit. | Uzderejo daugokai. | Aciu. | |