Tema: Re: moliugai
Autorius: bite
Data: 2010-09-05 14:44:49
Natūraliai: supjaustyti 5-7 mm storio riekelėmis, pasūdyti, apvolioti 
miltais, apkepti svieste (ghi), baigti kepti orkaitėje. Kaip savarankiškas 
patiekalas arba garnyras.

Dedu į troškinius, sriubos (daržovių, mėsiškos, pieniškos), sklindžiai (tiek 
iš žalių, tiek iš pertrintų troškintų ar virtų), salotos (žalias, 
troškintas, keptas moliūgas), uogienės, kompotai, saldainiai ir t.t.
Beje, pasidairiau paieškoj,-begalė puikių receptų... Kai kas panašiai, kaip 
gaminta, kai kas - šauniau... Taigi, pasirinkimas yra.

Tačiau bene nuostabiausias dalykas, turint daug moliūgo - sultys. Su 
citrusinių, obuolių, morkų sulčių priedu. Proporcijų nesilaikau. Labai 
patinka su medumi (jei daugiau rūgščių citrusinių) ir imbiero gabalėliu. 
Pastarasis ypač gerai, maišant moliūgų ir morkų sultis. Ypač dabar, kai 
sunku patikėti, jog dar taip neseniai buvo karšta ir be imbiero... ;)


"news.omnitel.net" <test@test.test> wrote in message 
news:i5rmfs$s5c$1@trimpas.omnitel.net...
> Ka darot su moliugais? Receptais pasidalinkit.
> Uzderejo daugokai.
> Aciu.
>
>