Tema: Re: moliugai
Autorius: news.omnitel.net
Data: 2010-09-08 21:28:03
Išbandžiau moliūgų + morkų sultis.
Kadangi morkų sultis ypatingai mėgstu, tai moliūgo sulčių buvo tik 
trečdalis - man patiko, moliūgų beveik nesijaučia. Tik nežinau, ar tame yra 
prasmės - vertingas toks skiedinys ar ne :)

"bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
news:i5vvrh$d0d$1@trimpas.omnitel.net...
> Natūraliai: supjaustyti 5-7 mm storio riekelėmis, pasūdyti, apvolioti 
> miltais, apkepti svieste (ghi), baigti kepti orkaitėje. Kaip savarankiškas 
> patiekalas arba garnyras.
>
> Dedu į troškinius, sriubos (daržovių, mėsiškos, pieniškos), sklindžiai 
> (tiek iš žalių, tiek iš pertrintų troškintų ar virtų), salotos (žalias, 
> troškintas, keptas moliūgas), uogienės, kompotai, saldainiai ir t.t.
> Beje, pasidairiau paieškoj,-begalė puikių receptų... Kai kas panašiai, 
> kaip gaminta, kai kas - šauniau... Taigi, pasirinkimas yra.
>
> Tačiau bene nuostabiausias dalykas, turint daug moliūgo - sultys. Su 
> citrusinių, obuolių, morkų sulčių priedu. Proporcijų nesilaikau. Labai 
> patinka su medumi (jei daugiau rūgščių citrusinių) ir imbiero gabalėliu. 
> Pastarasis ypač gerai, maišant moliūgų ir morkų sultis. Ypač dabar, kai 
> sunku patikėti, jog dar taip neseniai buvo karšta ir be imbiero... ;)
>
>
> "news.omnitel.net" <test@test.test> wrote in message 
> news:i5rmfs$s5c$1@trimpas.omnitel.net...
>> Ka darot su moliugais? Receptais pasidalinkit.
>> Uzderejo daugokai.
>> Aciu.
>>
>>
>