Tema: Re: koldunai
Autorius: BAAS
Data: 2011-01-20 16:45:57
aš tešlą darau va taip va:
pusė litro gero kefyro
žiupsnelis druskos
miltų

ne kombainu
ne mikseriu
o pradžioje šakute, o paskui rankytėmis
kai tešla paruošta, padarau dyyyydelį rutulį, dedu į lėkštę, pridengiu 
rankšluostuku ir dedu 30 minučių
į šaldytuvą

po pusvalandžio tešlos pasiimu tiek kiek reikia iškočioti ir padaryti 
koldūnus (kočioju ne visą iš karto)
nenaudojamą tešlą laikau šaldytuve
ir koldūnus suku rankomis, o ne visokiais "pričindalais"

man tik šitaip padaryti koldūnai išverda nesuplyšę su sultiniu viduje
o valgyti reikia tiesiog su grietine
šaukštu pakabinai, į grietinę įmetei, pavoliojai ir šaukštu į burną
su visu sultiniu viduje

hmmmm, net seilė nubėgo ...

"Ostapas"  wrote in message news:ih7dau$vfo$1@trimpas.omnitel.net...

?trys klausimai:
1. Ar reikia dėt kiaušinį į tešlą?
2. Kaip iškočiot tešlą, kad ji nesitrauktų?
3. Kaip jų nepersivalgyt?