masinėj gamyboj naudojamas pats pigiausias spirito actas, gaminamas rauginant distiliuotą etilo alkoholį (gautas iš ž.ū. produktų, turinčių krakmolo ar cukraus) acto rūgšties bakterijomis. Dažniausiai sutinkama 9% koncentracija. Kaip suprantu žymimas kažkuria E2xx "Bildukas" <testas@ut.lt> wrote in message news:jrpmdg$gpl$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki visi, > As asmeniskai niekada nedraugavau, nevalgydavau produktu su actu - tuo > paprastu actu, ypac kur budavo dar tarybiniais laikais. Dabartinis paprastas > nelabai ir pasikeites. > Dabar pvz marinuotos silkes, arba yra keptos silkes ar strimeles marinate > (plastikiniuose kibireliuose)- ten man gana skanus marinatas. Tai ir kyla > klausimas kas ten per actas naudojamas, ar ten koks E savo skoni duoda. Yra > gi dabar vyno, obuoliu acto. Kuo jie skiriasi ir kuris cia skanesnis :). > Kaip kazkas kazkada siame grupse yra issireiskes, kad yra tokio acto kuri > beveik viena gali gerti.. Kuris cia toks skanus? :) > >