Justai, arba as suklydau rasydamas ir nepaminejau apie tai,kad skiedziamos musu platumose uzaugusiu uogu ir vaisiu sultys ir todel pripazystu savo klaida.Bet man svieciasi,kad tikrai atkreipiau demesi i tai,kad skiedziamos sultys tik musu krastuose,nes uogos neprigamina tiek cukraus,bet uztektinai per daug yra rugsties,o pasekoje skiedimu isprendziams teisingas saldumo/rugstumo balansas. O kas link Krymo, tai jau net rusai kuria komedijas (pvz.Svaty) apie vynus,kuriuos ten parduoda vietine fauna.Kas be ko ,panasiu ar net "geresniu" vynu galima pasigaminti ir pas mus - Medeja pardavineja "teisingus" komplektus : http://www.medeja.lt/index.php?kk=3&vv=4 P.S.Rusai rode laida,kuri yra ir youtube,kaip kroociausi Maskvos egzpertai-vynu zinovai apsipiso degustuodami ir auksciausia vieta skyre surogatui,pagamintam is cheminiu priedu!O Tu sakai,kad atpazysti gerus Krymo vynus :) "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:k6p8s0$ctm$1@trimpas.omnitel.net... > salyse kur yra kazkokios vyno darymo is vynuogiu tradicijos butent savam > ukyje niekas apie joki skiedima net negalvoja, jau nesnekant apie cukraus > skaiciavimus. taigi pakartosiu pacio zodzius, kad nesivelti i kvaila ginca > gal reiktu susilaikyti nuo kategorisku teiginiu. > nuosirdziai uzjauciu kad neteko kryme normalaus produkto paragaut. ten > normaliai auga mylimos vynuogiu rusys. pats asmeniskai netaikau i jokius > somelje ir panasius iskrypimus, man vynas yra skanus arba ne ir tiek ziniu > :) > > 2012.10.30 19:07, Povilas rašė: >> Tiketis pasigaminti kazka tokios kokybes,kas Justui ne butu v-padlu >> gerti,reik ir ziniu ir paciu uogu ir palankiu oro salygu konkreciais >> metais.Bent man nera teke nei LT ,nei kad ir Kryme ragauti kazko tokio >> is serijos hand made,ka noreciau gert kasdien. >> O jeigu nesi dideli somelje ir patenkins tradicinis" lietuviskas" ar >> kitose postsovieticus valstybese priimtas savo sodo vaisiukas,tada >> beveik be isimties visas sultis priimta skiesti.Kokiu santykiu? Yra >> visokiausios lieraturos,ivairiausiu cukraus lygio skaiciuokliu,bet >> realiai,tai uzteks to,kad kazkiek jaustum ta santyki tarp turimo >> savaiminio rugstumo ir saldumo ir to ko tikiesi gauti galutiniame >> rezultate. >> >> "QFX911" <turbosg@gmail.com> wrote in message >> news:k6o1q6$526$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> oki, kad jau tokia diskusija uzvire ir man idomus vienas klausimas: >>> elementaru, kad pas mus vynuoges nespeja tiek sunokti kaip pietuose, >>> sukaupia gerokai maziau cukraus, tikrai su organiniu rugsciu perteklium >>> pastoviai tenka susidurti. Koks budas ji isbalansuoti labiausiai >>> priimtinas? >>> >>> qfx911 >>> >>> >>> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message >>> news:k6mm99$8s1$1@trimpas.omnitel.net... >>>> normalios vyno mieles randamos ant pacios vynuoges :) >>>> >>>> ice wine skirtos vynuoges turi ne "pasalti" kaip cia kad rase o >>>> normaliai susalti, nemaziau -7 celsijaus. rinkt reikia mikliai nakti >>>> ar paryciais ir apdorot nespejus joms atsilti. beto labai svarbu yra >>>> oro salygos iki tu vynuogiu susalimo, kartais jos sugenda, kartais >>>> nepakankamai susala, kartais persala. ten nemazai faktoriu groja.. >>>> ne kiekvienais metais pavyksta ji padaryt. >>>> pats principas sito vyno yra toks, kad susalus uoguose vandeniui jis >>>> turi likti prese, o bega toks sulciu "koncentratas" >>>> iseiga tokio vyno yra idomi, gaunasi apie puslitris is 15kg vynuogiu. >>>> esu is rieslingo siektiek pasidares bet vis dar nenusiteikes ragaut. >>>> >>>> o kas liecia lietuviskas vynuogiu vyno darymo tradicijas, pirktines >>>> mieles, visokius skiedimus tai ziauru paprasciausiai skaityt :) >>>> geriau nekomentuosiu. tiesa visokio lygio izvratu yra, kazkur spaudoj >>>> skaiciau kad pasvalio rajone yra super vynuogiu augintojas, ten >>>> galybe rusiu turi ir eksperimentuoja, bet jam paciam skaniausias yra >>>> burokeliu vynas, tai ka cia ir bepridurt :) >>>> >>>> siaip kad atsakyt i klausima tai vyna gali daryt, tik neaisku kas ten >>>> gausis, kiek naturaliu mieliu ir cukraus jos tures. musu klimate reik >>>> priedu ir moket su jais zaist. del to neprasidedu ir techniniu >>>> vynuogiu neauginu. siaip ice wine yra ivairiu, ten juos pagal >>>> susitarima ir prietarus daro. vieni sako kad pakartotinis uzsalimas >>>> kenkia, kiti ta specialiai propaguoja. gali bandyt ir tu, t.y. laukt >>>> kol jos normaliai uzsals. aisku tokiomis oro salygomis koks yra musu >>>> klimatas tai ten dar pelesio reik saugotis, bet jis jau turetu but >>>> seniau pasirodes jei taip buvo lemta. >>>> >>>> 2012.10.29 21:09, M20 rase: >>>>> Del Medejos ir vyno mieliu gal placiau, Povilai? >>>>> Kur gaunamos normalios vyno mieles, ir kas yra su tom kur Medejoj? >>>>> >>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>>>> news:k6mgni$338$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Drasiai gali daryti,o jei gausi kur nors normaliu vyno mieliu (ne is >>>>>> Medejos), tai tikrai gausis normaliai.Jei matysi,kad sultys per >>>>>> rugscios,o >>>>>> tai beveik garantuota su lietuviskom vynuogem,tai kazkiek praskiesk >>>>>> jas. >>>>>> >>>>>> "zauras" <nerix@hotmail.com> wrote in message >>>>>> news:k6lvda$e7u$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Sveiki, >>>>>>> taip netikėtai užsnigus vynuogės liko kaboti. Aišku, šalčio gavo >>>>>>> kažkiek. >>>>>>> Kaip manot, iš tokių galima dar vyną daryt gėrimui, o ne išpylimui? >>>>>>> Ar palikt paukščiams? >>>>>> >>>>> >>>>> >>> >>> >>