jei jau but visai analishku, tai reiktu pasakyti, kad net senoves graikijoje zhmones geriantys neskiesta vyna buvo laikomi alkoholikais, o padoriam piliechiui galima gert tik skiesta:).. tiesa nezhinau, kaip per simpoziumus ar dionizijas, bet ten jau tskant zhmones rinkdavosi su tikslu:) o beja, karshta diena atsigerti butent skiestu vynu yra gausiai shaunu, kiek girdejau bobuchiu pasaku, kad butent taip geriausia gert, kad troshkuli numalshint, bet turiu itarima, kad pasakojusieji tiesiog shiaip alkoholi megsta:) "Justas" wrote in message news:k6p8s0$ctm$1@trimpas.omnitel.net... salyse kur yra kazkokios vyno darymo is vynuogiu tradicijos butent savam ukyje niekas apie joki skiedima net negalvoja, jau nesnekant apie cukraus skaiciavimus. taigi pakartosiu pacio zodzius, kad nesivelti i kvaila ginca gal reiktu susilaikyti nuo kategorisku teiginiu. nuosirdziai uzjauciu kad neteko kryme normalaus produkto paragaut. ten normaliai auga mylimos vynuogiu rusys. pats asmeniskai netaikau i jokius somelje ir panasius iskrypimus, man vynas yra skanus arba ne ir tiek ziniu :) 2012.10.30 19:07, Povilas rašė: > Tiketis pasigaminti kazka tokios kokybes,kas Justui ne butu v-padlu > gerti,reik ir ziniu ir paciu uogu ir palankiu oro salygu konkreciais > metais.Bent man nera teke nei LT ,nei kad ir Kryme ragauti kazko tokio > is serijos hand made,ka noreciau gert kasdien. > O jeigu nesi dideli somelje ir patenkins tradicinis" lietuviskas" ar > kitose postsovieticus valstybese priimtas savo sodo vaisiukas,tada > beveik be isimties visas sultis priimta skiesti.Kokiu santykiu? Yra > visokiausios lieraturos,ivairiausiu cukraus lygio skaiciuokliu,bet > realiai,tai uzteks to,kad kazkiek jaustum ta santyki tarp turimo > savaiminio rugstumo ir saldumo ir to ko tikiesi gauti galutiniame > rezultate. > > "QFX911" <turbosg@gmail.com> wrote in message > news:k6o1q6$526$1@trimpas.omnitel.net... >> >> oki, kad jau tokia diskusija uzvire ir man idomus vienas klausimas: >> elementaru, kad pas mus vynuoges nespeja tiek sunokti kaip pietuose, >> sukaupia gerokai maziau cukraus, tikrai su organiniu rugsciu perteklium >> pastoviai tenka susidurti. Koks budas ji isbalansuoti labiausiai >> priimtinas? >> >> qfx911 >> >> >> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message >> news:k6mm99$8s1$1@trimpas.omnitel.net... >>> normalios vyno mieles randamos ant pacios vynuoges :) >>> >>> ice wine skirtos vynuoges turi ne "pasalti" kaip cia kad rase o >>> normaliai susalti, nemaziau -7 celsijaus. rinkt reikia mikliai nakti >>> ar paryciais ir apdorot nespejus joms atsilti. beto labai svarbu yra >>> oro salygos iki tu vynuogiu susalimo, kartais jos sugenda, kartais >>> nepakankamai susala, kartais persala. ten nemazai faktoriu groja.. >>> ne kiekvienais metais pavyksta ji padaryt. >>> pats principas sito vyno yra toks, kad susalus uoguose vandeniui jis >>> turi likti prese, o bega toks sulciu "koncentratas" >>> iseiga tokio vyno yra idomi, gaunasi apie puslitris is 15kg vynuogiu. >>> esu is rieslingo siektiek pasidares bet vis dar nenusiteikes ragaut. >>> >>> o kas liecia lietuviskas vynuogiu vyno darymo tradicijas, pirktines >>> mieles, visokius skiedimus tai ziauru paprasciausiai skaityt :) >>> geriau nekomentuosiu. tiesa visokio lygio izvratu yra, kazkur spaudoj >>> skaiciau kad pasvalio rajone yra super vynuogiu augintojas, ten >>> galybe rusiu turi ir eksperimentuoja, bet jam paciam skaniausias yra >>> burokeliu vynas, tai ka cia ir bepridurt :) >>> >>> siaip kad atsakyt i klausima tai vyna gali daryt, tik neaisku kas ten >>> gausis, kiek naturaliu mieliu ir cukraus jos tures. musu klimate reik >>> priedu ir moket su jais zaist. del to neprasidedu ir techniniu >>> vynuogiu neauginu. siaip ice wine yra ivairiu, ten juos pagal >>> susitarima ir prietarus daro. vieni sako kad pakartotinis uzsalimas >>> kenkia, kiti ta specialiai propaguoja. gali bandyt ir tu, t.y. laukt >>> kol jos normaliai uzsals. aisku tokiomis oro salygomis koks yra musu >>> klimatas tai ten dar pelesio reik saugotis, bet jis jau turetu but >>> seniau pasirodes jei taip buvo lemta. >>> >>> 2012.10.29 21:09, M20 rase: >>>> Del Medejos ir vyno mieliu gal placiau, Povilai? >>>> Kur gaunamos normalios vyno mieles, ir kas yra su tom kur Medejoj? >>>> >>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>>> news:k6mgni$338$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Drasiai gali daryti,o jei gausi kur nors normaliu vyno mieliu (ne is >>>>> Medejos), tai tikrai gausis normaliai.Jei matysi,kad sultys per >>>>> rugscios,o >>>>> tai beveik garantuota su lietuviskom vynuogem,tai kazkiek praskiesk >>>>> jas. >>>>> >>>>> "zauras" <nerix@hotmail.com> wrote in message >>>>> news:k6lvda$e7u$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Sveiki, >>>>>> taip netikėtai užsnigus vynuogės liko kaboti. Aišku, šalčio gavo >>>>>> kažkiek. >>>>>> Kaip manot, iš tokių galima dar vyną daryt gėrimui, o ne išpylimui? >>>>>> Ar palikt paukščiams? >>>>> >>>> >>>> >> >> >