Aitrumas vyne daznai yra todel,kad vynas yra blogai isvedintas,brendimo metu. "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:k7gg8l$ssj$1@trimpas.omnitel.net... > Ko tais sausokas vynas sėkmingai gaunasi be matavimų ir pirktinių > mielių... vanduo + sultys + cukrus + butelis su burbuliatorium... > minusas - kai kada išlendantis aitrumas, bet čia turbūt dėl smulkintų > kauliukų ir ne visais atvejais... > > lllll > > > On 2012.10.30 13:38, Justas wrote: >> jo :) ir tada prasideda zaidimai su hidrometru, visokie matavimai ir >> kiti mazochizmai, kam jauciu alergija :) cia su salyga jei nori gaut >> rezultata panasu i sausa vyna. jeigu tikslas gaut tradicini lietuviska >> saldu vaisiuka tai turbut ir nereik tu matavimu >> >> 2012.10.30 11:19, Gipsas rašė: >>> koks? og reikia deti cukraus..ir nieko cia nepadarysi >>> "QFX911" <turbosg@gmail.com> wrote in message >>> news:k6o1q6$526$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> oki, kad jau tokia diskusija uzvire ir man idomus vienas klausimas: >>>> elementaru, kad pas mus vynuoges nespeja tiek sunokti kaip pietuose, >>>> sukaupia gerokai maziau cukraus, tikrai su organiniu rugsciu perteklium >>>> pastoviai tenka susidurti. Koks budas ji isbalansuoti labiausiai >>>> priimtinas? >>>> >>>> qfx911 >>>> >>>> >>>> "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message >>>> news:k6mm99$8s1$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> normalios vyno mieles randamos ant pacios vynuoges :) >>>>> >>>>> ice wine skirtos vynuoges turi ne "pasalti" kaip cia kad rase o >>>>> normaliai susalti, nemaziau -7 celsijaus. rinkt reikia mikliai nakti >>>>> ar paryciais ir apdorot nespejus joms atsilti. beto labai svarbu yra >>>>> oro salygos iki tu vynuogiu susalimo, kartais jos sugenda, kartais >>>>> nepakankamai susala, kartais persala. ten nemazai faktoriu groja.. >>>>> ne kiekvienais metais pavyksta ji padaryt. >>>>> pats principas sito vyno yra toks, kad susalus uoguose vandeniui jis >>>>> turi likti prese, o bega toks sulciu "koncentratas" >>>>> iseiga tokio vyno yra idomi, gaunasi apie puslitris is 15kg vynuogiu. >>>>> esu is rieslingo siektiek pasidares bet vis dar nenusiteikes ragaut. >>>>> >>>>> o kas liecia lietuviskas vynuogiu vyno darymo tradicijas, pirktines >>>>> mieles, visokius skiedimus tai ziauru paprasciausiai skaityt :) >>>>> geriau nekomentuosiu. tiesa visokio lygio izvratu yra, kazkur spaudoj >>>>> skaiciau kad pasvalio rajone yra super vynuogiu augintojas, ten >>>>> galybe rusiu turi ir eksperimentuoja, bet jam paciam skaniausias yra >>>>> burokeliu vynas, tai ka cia ir bepridurt :) >>>>> >>>>> siaip kad atsakyt i klausima tai vyna gali daryt, tik neaisku kas ten >>>>> gausis, kiek naturaliu mieliu ir cukraus jos tures. musu klimate reik >>>>> priedu ir moket su jais zaist. del to neprasidedu ir techniniu >>>>> vynuogiu neauginu. siaip ice wine yra ivairiu, ten juos pagal >>>>> susitarima ir prietarus daro. vieni sako kad pakartotinis uzsalimas >>>>> kenkia, kiti ta specialiai propaguoja. gali bandyt ir tu, t.y. laukt >>>>> kol jos normaliai uzsals. aisku tokiomis oro salygomis koks yra musu >>>>> klimatas tai ten dar pelesio reik saugotis, bet jis jau turetu but >>>>> seniau pasirodes jei taip buvo lemta. >>>>> >>>>> 2012.10.29 21:09, M20 rase: >>>>>> Del Medejos ir vyno mieliu gal placiau, Povilai? >>>>>> Kur gaunamos normalios vyno mieles, ir kas yra su tom kur Medejoj? >>>>>> >>>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>>>>> news:k6mgni$338$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Drasiai gali daryti,o jei gausi kur nors normaliu vyno mieliu (ne is >>>>>>> Medejos), tai tikrai gausis normaliai.Jei matysi,kad sultys per >>>>>>> rugscios,o >>>>>>> tai beveik garantuota su lietuviskom vynuogem,tai kazkiek praskiesk >>>>>>> jas. >>>>>>> >>>>>>> "zauras" <nerix@hotmail.com> wrote in message >>>>>>> news:k6lvda$e7u$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> Sveiki, >>>>>>>> taip netikëtai uþsnigus vynuogës liko kaboti. Aiðku, ðalèio gavo >>>>>>>> kaþkiek. >>>>>>>> Kaip manot, ið tokiø galima dar vynà daryt gërimui, o ne iðpylimui? >>>>>>>> Ar palikt paukðèiams? >>>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>> >>>> >>> >