Butent tai skonio ir ipratimo reikalas. As kepdamas pvz pica maisau apie 1/3 whole-wheat miltu. Man taip daug skaniau negu vien is baltu miltu. Vien is pilno grudo miltu irgai kazkaip neteisingai gaunasi :) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote: > >sijotas miltas yra toks biki kastruotas. Jame yra tik kalorijos ir >praktikai jokiu mineralu. Vieno, sedes ant vandens su balta duona, joks >mogenas neigyventu ;) Nes mineralai (kurie i esmes ir suteikia budingaji >skoni) yra grudo apvalkale. Grudai i esmes nera labai sveika (ypac >dideliais kiekiais), bet valgant nesijotu (ar nepoliruotu) grudu produktus, >su jom priklausanciom kalorijom gauni bent jau tuos mineralus. >Del skonio - pripratimo reikalas. Mano eimyna daugiau baltu miltu produktu >nevalgo, nes priprato prie to skonio ir baltas miltas tapo beskonis :) Kaip >ir poliruotas ryis. >Jeigu jau labai iuret sveikumo, sveikiausi yra grikiai ir spelta (triticum >spelta), nes GERAI VEIKIANTI mediagu apytakos sistema sugeba juos apdoroti >iki galutiniu produktu, kurie yra ne rugtiniai, o baziniai. Tai reikia, >kad su jais gautus mineralus gali panaudoti savo reikmems, o ne ju paciu >rugtims neutralizuoti. Va tada galima kalbeti apie 'sveika'. > >A asmenikai nekeiciau vienu miltu kitais ant smugio. Pradejau nuo >puse/puse, dabar po metu baltu miltu pas mumis jau nebeliko ir niekas ju >nepasigenda > >"0.5 B" wrote in message news:kfh9sq$i07$1@trimpas.omnitel.net... > >cia dabar mada tokius miltus daryt? nes tipo sveikesni? >gal ir taip, bet ir kartumo kokio tai turi, ir bulka ne tokia gardi >gaunasi... vieno nepatiko :) >