pritariu , mieliu tik tiek nereikia jeigu jos geros "tranzoo" wrote in message news:kfiqu8$3db$1@trimpas.omnitel.net... 800g miltu, 200g semolinos, ziupsnis druskos, sausos mieles (11g) siltam vandeny rudajam cukruj (saukstas). viso vandens apie puslitris. -- T "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:kfifv7$k9l$1@trimpas.omnitel.net... > On 2013.02.14 12:45, vigi@nomail.se wrote: >> Butent tai skonio ir ipratimo reikalas. >> As kepdamas pvz pica maisau apie 1/3 whole-wheat miltu. Man taip daug >> skaniau negu vien is baltu miltu. Vien is pilno grudo miltu irgai kazkaip >> neteisingai gaunasi :) > > Beje, kaip darote tešlą picai? Aš pastaruoju metu praktikuoju tinginių > picą. 500g miltų sumaišau su geru žiupsniu druskos ir trupučiu sausų > mielių. Maišydamas mediniu šaukštu po truputį supilu 350ml vandens ir > rankom daug neminkydamas suspaudžiu į rutulį. Bliūdą su tešla pridengiu > plėvele ir palieku rūgti. Tešlą geriausia užsimaišyt iš vakaro arba jei > pica kepama vakare, tai tešlą reiktų daryt bent jau ryte. > > Iš išrūgusios tešlos vėlgi be jokių minkymų darau blyną ir kepu. Bendrai > paėmus susigaišta turbūt 5min. tešlos užmaišymui ir dar 5min. picos > blynui. Ir visa tai beveik neišsitepus rankų. >