Nereikia tik - Lenkiska ;-), gali but net Ispaniška. Perku vienoj įmonėj, kur pažystama biča turiu, jie skerdykloj patys skerdžiai. Jei prekybcentry - svarbiausia nevaakumuota pirkt mažiau mėšlo pripompuota bus. "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:kmfjru$hv5$1@trimpas.omnitel.net... > On 2013.05.09 10:22, 2lame2rtfm wrote: >> Sveiki, >> turbūt kaip ir kiekvienais metais atsiranda tokių kaip aš, kurie >> uždavinėja tą patį klausimą. Kur rekomenduotumėt pirkt mėsą (ir kokią, >> nes pats šašlykus darysiu pirmą kartą) - tuguj, parduotuvėj, pas >> ūkininkus (nelabai turbūt šiuo metu geras variantas, nes esu be mašinos) >> - domintų kainos/kokybės santykis. > > Kiaulienos sprandinė. Kad ir kur pirksi - vis tiek bus ta pati lenkiška, > taip kad mažiausiai pergyvenk. > >> Ir prie to pačio - gal pasidalintumėt >> savo pamėgtais receptais? > > Sprandinę supjaustai gabalais (nusmulkinti per daug nereikia - orientuokis > į ~5cm). Sutarkuoji kelis svogūnus burokine tarka, sumaišai su mėsos > gabalais ir mėgstamais prieskoniais. Aš truputį "paminkau", kad daugiau > sulčių iš svogūnų ištekėtų. Palieki marinuotis bent porą valandų. Druskos > apskritai nededu, nei prieš kepimą, nei po - jei kam stinga gali > pasisūdyti lėkštej. > > Marinuotą mėsą mauni ant iešmų (svogūnus nukrapštai) ir kepi ant žarijų > (atviros liepnos neturi būti). Kepdamas pastoviai vartai, kad tolygiai > keptų. T.y. nepalieki mėsos ant žarijų ir neini gerti alaus su chebryte, o > vienoj rankoj laikai alų, su kita vartai :) Tai tiek.