Darau pati saslykus daugybe metu , visi be galo giria ir bet kokia proga praso, kad tik butent as daryciau. Paslaptis paprasta: druska visada dedu , o kad saslykas butu neisdziuves, butinai reikia i mesa siek tiek aliejaus ipilti. Jei marinuosime be druskos ir ja pilsime tik ant iskeptos mesos, nebus skani mesa. Pabandykite zalia mesa paslakstyti aliejumi, pamatysite , kokia bus sultinga mesa, ji net kepant neisdzius, o druska cia is vis ne prie ko. Trumpai: mesa supjaustau teisingai (skersai raumens), pailgais gabaliukais (ant iesmo verti isilgai, o ne skersai) Apipilama sauja cukraus- butinai, ji minkstina mesa, paryskina skoni, o mesa tikrai nebus saldi Tada megiami saslyku prieskoniai (buna pirkti pvz Saldvos- sudetyje ir druska, ir pipirai, ir zoleles) Pripjaustau svoguno galvu , kas megsta dar ir cesnako nepagaileti Tada apslakstau aliejumi ir viska isminkau Uzpilu marinatu ( vanduo, acto esencija (butinai esencija, bus skanesne mesa) cukrus, druska. Acto pilu labai mazai, kad rugstis vos jaustusi. Jei i mesa pridejau daugiau suriu prieskoniu, tai i marinata druskos nedaug, bet cukraus nepamirsti) Visada druskos geriau maziau, nei daugiau Uzpilus marinatu laikyti para. Iskeptus saslukys apibarstyti megiamom zolem (pvz kalendra, petrazolem, krapais, kas ka megsta- man idealu tarchun zole) Mesa perku tik Norfoje, ji ten visada lietuviska ir skani, jei netoli yra Cestos parduotuve, tai dar geriau, ten kiaulienos sprandine buna itin gera ir visuomet sviezia Maloniu ispudziu gamtoje. "Jonas Vingis" wrote in message news:kmg6ds$79i$1@trimpas.omnitel.net... 2013-05-09 15:20, spakainas rašė: > O geras, žinosiu. Tai jei druskini tik prieš kepimą, tai sultingesni > gaunasi? Nu tipo taip, ale kiti vat rašo, kad čia placebo :) Reikės pabandyti pusę šašlyko pasūdyti iškart, kitą pusę prieš kepant ir pačiam įsitikinti :)