ir tai vadini šašlyku ? :) On 2013-05-09 18:41, Gintarė wrote: > Darau pati saslykus daugybe metu , visi be galo giria ir bet kokia proga > praso, kad tik butent as daryciau. Paslaptis paprasta: druska visada > dedu , o kad saslykas butu neisdziuves, butinai reikia i mesa siek tiek > aliejaus ipilti. Jei marinuosime be druskos ir ja pilsime tik ant > iskeptos mesos, nebus skani mesa. Pabandykite zalia mesa paslakstyti > aliejumi, pamatysite , kokia bus sultinga mesa, ji net kepant neisdzius, > o druska cia is vis ne prie ko. > Trumpai: > mesa supjaustau teisingai (skersai raumens), pailgais gabaliukais (ant > iesmo verti isilgai, o ne skersai) > Apipilama sauja cukraus- butinai, ji minkstina mesa, paryskina skoni, o > mesa tikrai nebus saldi > Tada megiami saslyku prieskoniai (buna pirkti pvz Saldvos- sudetyje ir > druska, ir pipirai, ir zoleles) > Pripjaustau svoguno galvu , kas megsta dar ir cesnako nepagaileti > Tada apslakstau aliejumi ir viska isminkau > Uzpilu marinatu ( vanduo, acto esencija (butinai esencija, bus skanesne > mesa) cukrus, druska. Acto pilu labai mazai, kad rugstis vos jaustusi. > Jei i mesa pridejau daugiau suriu prieskoniu, tai i marinata druskos > nedaug, bet cukraus nepamirsti) Visada druskos geriau maziau, nei daugiau > Uzpilus marinatu laikyti para. > Iskeptus saslukys apibarstyti megiamom zolem (pvz kalendra, petrazolem, > krapais, kas ka megsta- man idealu tarchun zole) > Mesa perku tik Norfoje, ji ten visada lietuviska ir skani, jei netoli > yra Cestos parduotuve, tai dar geriau, ten kiaulienos sprandine buna > itin gera ir visuomet sviezia > > Maloniu ispudziu gamtoje. > > > "Jonas Vingis" wrote in message news:kmg6ds$79i$1@trimpas.omnitel.net... > > 2013-05-09 15:20, spakainas rašė: >> O geras, žinosiu. Tai jei druskini tik prieš kepimą, tai sultingesni >> gaunasi? > > Nu tipo taip, ale kiti vat rašo, kad čia placebo :) > > Reikės pabandyti pusę šašlyko pasūdyti iškart, kitą pusę prieš kepant ir > pačiam įsitikinti :)