Virk greitpuodyje mažesniais gabalais, virimo temperatūra bus virš 100C ir viskas bus OK (galbūt). Įrankius ir indus pamerk į kokį izopropilą (ant jo rašo, kad užmuša žinomus mikrobus, gal ir virusą įveiks) arba į metilo alkoholį. O šiaip tai veterinarai netikrina skerdenos? "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:ks3dcg$gmh$1@trimpas.omnitel.net... > ka reiskia "termiskai"? ..daugumai bakteriju, virusu nuzudyti reikia ir > 100 C..o jei mesos viduje tebus 68-70 C ? > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message > news:ks0rbv$8c2$1@trimpas.omnitel.net... >> Tai ble, jei dabar cia niufsuose "specialistai" patvirtins, kad >> "uzsikresti negalima", tai "zmones" gales ramia dusia ta avina >> suvalagyti? :) Logiskai galvojant, valgant termiskai apdorota mesa, >> nezusikresi ta pasiutlige niekaip, o be to ir tas gyvunas, kuris >> apkandziojo ta avina greiciausiai nebuvo pasiutes, o jei ir buvo - avinas >> pasiutlige nesusirgo, nes ji nugalabijo seimininkas :) >> >> On 15/07/2013 14:02, MaRiUs wrote: >>> Sveiki, >>> >>> Yra tokia situacija: >>> Rado zmonės aviną gaanykloj biški apdraskytą nežinomo žvėries, >>> Kad nesikankintų - padarė jam Xarakiri.... >>> >>> Ar tokią mėsą galima valgyt? >>> Veterinaras sakė, kad nieko tokio, bet kažkaip vienu šaltiniu nelabai >>> pasitikiu... >>> >>> >>> Gal kas žinot ar pasiutligės užkratas išlieka ilgai ? (nu aišku, kad >>> greičiausiai avina papjopvė koks jaunas viliukas su tėvo priežiūra, >>> bet...) >>> >>> >>> >