mhm, dar minėjo kad mažojoje dalyje irgi galima kepti kai mėsos kiekis nedidelis (grotelės ten irgi yra) su malkom kaip suprantu pati kepsninė sudegs gausiai greičiau, todėl geriau jų nenaudoti ir pirkti medžio anglį? dar - užmačiau kalbant apie anglies briketus kažkur, bet atsiliepimai nevienareikšmiški buvo. čia OK/ne OK? Gal yra kokios nors rekomendacijos temperatūroms kepant? ar čia tik rūkant reik žiūrėt? "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message news:lildpc$3ui$1@trimpas.omnitel.net... > Jei trumpai - tai aliejum sutept reikia, kad nerudytu. Tik va as nelabai > supratau, negi visa ta isore isteplioti aliejum? As nesiparinciau del to > aliejaus visai. > > O daugiau del naudojimo - kepsniams kureni lauzeli arba anglis toje > dideleje dalyje, kai yra zarijos - dedi groteles, dedi mesa ir pagal > pageidavima uzdengi dangti - tada gali oro padavimo/dumu ismetimo > sklendziu pagalba pareguliuoti temperatura. > > Del rukyklos - kureni malkas arba anglis toje mazesneje dalyje, kai yra > zariju, dedi koki rukstanti medi - obeli, alksni, etc. o dideleje dalyje > ant groteliu dedi rukoma produkta, uzdarai visus dangcius ir oro padavimo > sklendes pagalba reguliuoji temperatura rukymo skyriuje. > > Tiek tos teorijos ir praktikos. > > On 16/04/2014 10:45, Ostapas wrote: >> Lietuviškas vertimas toks bišk 3,14zdatas ir negausiai išsamus. Angliško >> smarkiai nenagrinėjau - kažkaip naiviai tikėjausi kad rasiu pakankamai >> išsamų lietuvišką aprašymą, paremtą asmeninėm patirtim etc. >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:lilc6q$2jo$1@trimpas.omnitel.net... >>> o tai instrukcija nepridėta? :) >>> >>> naudoju weber rūkyklą, tai per keliolika kartų sienelės pasidengė >>> dervų sluoksniu. O kepsninė vis tiek pradegs, klausimas tik kada >>> (metalo storis) >>> >>> "Ostapas" wrote in message news:lilbur$2dd$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> tai tikiuosi kad bus OK. bet kaip ja naudotis? :D >>> kažkas parašyta apie sutepimą aliejum or smth - reikia/nereikia? >>> reikia kaip >>> nors pridegint/prikepint ar panašiai? >>> sorrius, durni klausimai, ale... >>> >>> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message >>> news:lilad1$ke$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Tai kaip kepsnine bus ok. O kaip rukykla - teisingai kolega sake, >>>> ranka atmusus irgi galiam norima rezultata isgauti. >>>> >>>> On 15/04/2014 22:26, Ostapas wrote: >>>>> aš tai dovanų gavau - nelabai išeina išmest :/ teks susitart su tuo >>>>> daiktu :D >>>>> >>>>> jei rimtai, tai ko gero dažniausiai kaip kepsninė naudojama bus. >>>>> >>>>> >>>>> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message >>>>> news:lijash$7tn$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Oi ble juokas paeme - is mano patirties, ismesk ja iskart, nes as >>>>>> prasikankinau pora metu, kol supratau, kad tai nei kepsnine, nei >>>>>> rukykla :D >>>>>> >>>>>> Jei rimtai, tai nelabai tikes daiktas. As tiesa pasakius mokejau uz >>>>>> ja >>>>>> tik 260 litu (truputi kitoks modelis buvo, su mazesniu dangciu >>>>>> pagrindinei pakurai), pirkau is ten pat. Kaip kepsnine - gal ir ok, >>>>>> galima ora prisukti ir taip isketi didesni gaba mesos jo nesudeginus. >>>>>> Kaip rukykla - visiskas sudas, nepavyko man patikimai temperaturos >>>>>> sureguliuoti. Reikia pastoviai stoveti salia kad temperatura butu >>>>>> ~120, maziau pasiekti labai sunku, o 120 tai jau praktiskai kepimas, >>>>>> o >>>>>> ne karstas rukymas gaunasi. >>>>>> >>>>>> On 15/04/2014 14:45, Ostapas wrote: >>>>>>> savaitgalį namie netikėtai atsirado toks daiktas: >>>>>>> http://www.thomasphilipps.lt/pr/namu-ukio-ir-sodo-prekes/kepsnines/dumine-kepsnine-su-rukykla/685 >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> niekada neteko susidurt su tokiu. gal koks nors pradžiamokslis >>>>>>> yra, ką >>>>>>> daryt kad bent jau nesudegint per pusmetį? >>>>>>> pridėta instrukcija pakankamai kukli :/ >>>>> >>