Gal ir galima, ji pora kepsniu. Del sudegimo greicio nezinau. Anglis/anglies briketai tas pats bbis, briketai turbut brangiau. O del temperaturos - ziurint ka kepi, cia kaip orkaitej. Jei koks steikas - tai kepciau kuo karsciau ir trumpai. Jei pvz. vistiena su majonezu aptepliota, kur labai svilti megsta - kepciau uzdaryta ir temperratura nu maks 180-200, nes kitaip kogero degs. Koki dideli mesos gabala, nu patkim visa sprandine, jei kepti apie valanda - tai atitinkamai temperatura irgi kokius 170-180 laipsniu. Bet cia mano interpretacijos, jos nebutinai teisingos. "Ostapas" <bertamarija@gmail.com> wrote in message news:lile75$4ai$1@trimpas.omnitel.net... > mhm, dar minėjo kad mažojoje dalyje irgi galima kepti kai mėsos kiekis > nedidelis (grotelės ten irgi yra) > su malkom kaip suprantu pati kepsninė sudegs gausiai greičiau, todėl > geriau jų nenaudoti ir pirkti medžio anglį? > dar - užmačiau kalbant apie anglies briketus kažkur, bet atsiliepimai > nevienareikšmiški buvo. čia OK/ne OK? > Gal yra kokios nors rekomendacijos temperatūroms kepant? ar čia tik rūkant > reik žiūrėt? > > "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message > news:lildpc$3ui$1@trimpas.omnitel.net... >> Jei trumpai - tai aliejum sutept reikia, kad nerudytu. Tik va as nelabai >> supratau, negi visa ta isore isteplioti aliejum? As nesiparinciau del to >> aliejaus visai. >> >> O daugiau del naudojimo - kepsniams kureni lauzeli arba anglis toje >> dideleje dalyje, kai yra zarijos - dedi groteles, dedi mesa ir pagal >> pageidavima uzdengi dangti - tada gali oro padavimo/dumu ismetimo >> sklendziu pagalba pareguliuoti temperatura. >> >> Del rukyklos - kureni malkas arba anglis toje mazesneje dalyje, kai yra >> zariju, dedi koki rukstanti medi - obeli, alksni, etc. o dideleje dalyje >> ant groteliu dedi rukoma produkta, uzdarai visus dangcius ir oro padavimo >> sklendes pagalba reguliuoji temperatura rukymo skyriuje. >> >> Tiek tos teorijos ir praktikos. >> >> On 16/04/2014 10:45, Ostapas wrote: >>> Lietuviškas vertimas toks bišk 3,14zdatas ir negausiai išsamus. Angliško >>> smarkiai nenagrinėjau - kažkaip naiviai tikėjausi kad rasiu pakankamai >>> išsamų lietuvišką aprašymą, paremtą asmeninėm patirtim etc. >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:lilc6q$2jo$1@trimpas.omnitel.net... >>>> o tai instrukcija nepridėta? :) >>>> >>>> naudoju weber rūkyklą, tai per keliolika kartų sienelės pasidengė >>>> dervų sluoksniu. O kepsninė vis tiek pradegs, klausimas tik kada >>>> (metalo storis) >>>> >>>> "Ostapas" wrote in message news:lilbur$2dd$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> tai tikiuosi kad bus OK. bet kaip ja naudotis? :D >>>> kažkas parašyta apie sutepimą aliejum or smth - reikia/nereikia? >>>> reikia kaip >>>> nors pridegint/prikepint ar panašiai? >>>> sorrius, durni klausimai, ale... >>>> >>>> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message >>>> news:lilad1$ke$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Tai kaip kepsnine bus ok. O kaip rukykla - teisingai kolega sake, >>>>> ranka atmusus irgi galiam norima rezultata isgauti. >>>>> >>>>> On 15/04/2014 22:26, Ostapas wrote: >>>>>> aš tai dovanų gavau - nelabai išeina išmest :/ teks susitart su tuo >>>>>> daiktu :D >>>>>> >>>>>> jei rimtai, tai ko gero dažniausiai kaip kepsninė naudojama bus. >>>>>> >>>>>> >>>>>> "Night" <vkumpikas_delete_@gmail.com> wrote in message >>>>>> news:lijash$7tn$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Oi ble juokas paeme - is mano patirties, ismesk ja iskart, nes as >>>>>>> prasikankinau pora metu, kol supratau, kad tai nei kepsnine, nei >>>>>>> rukykla :D >>>>>>> >>>>>>> Jei rimtai, tai nelabai tikes daiktas. As tiesa pasakius mokejau uz >>>>>>> ja >>>>>>> tik 260 litu (truputi kitoks modelis buvo, su mazesniu dangciu >>>>>>> pagrindinei pakurai), pirkau is ten pat. Kaip kepsnine - gal ir ok, >>>>>>> galima ora prisukti ir taip isketi didesni gaba mesos jo >>>>>>> nesudeginus. >>>>>>> Kaip rukykla - visiskas sudas, nepavyko man patikimai temperaturos >>>>>>> sureguliuoti. Reikia pastoviai stoveti salia kad temperatura butu >>>>>>> ~120, maziau pasiekti labai sunku, o 120 tai jau praktiskai kepimas, >>>>>>> o >>>>>>> ne karstas rukymas gaunasi. >>>>>>> >>>>>>> On 15/04/2014 14:45, Ostapas wrote: >>>>>>>> savaitgalį namie netikėtai atsirado toks daiktas: >>>>>>>> http://www.thomasphilipps.lt/pr/namu-ukio-ir-sodo-prekes/kepsnines/dumine-kepsnine-su-rukykla/685 >>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>>>> >>>>>>>> niekada neteko susidurt su tokiu. gal koks nors pradžiamokslis >>>>>>>> yra, ką >>>>>>>> daryt kad bent jau nesudegint per pusmetį? >>>>>>>> pridėta instrukcija pakankamai kukli :/ >>>>>> >>> >