Pabandyk "ilsinti" susukęs į folgą. > na, nenoriu gincytis ir buti labai kateogriskas...bet pasakiau sako > patirti..su tuo Steak Supply mesa..gabalas storas, ir net tiek pakepus, > tikrai buvo pakankamai Rare.. > O nuomoniu yra labai ivariu - tarkime negalima kepti, jei negali nulaikyti > rankos ilgiau nei 3 virs groteliu (tipo per karsta). Manau vienareiksmisko > recepto cia nera, labai priklauso nuo pacios mesos, jos storio, "brandumo", > medzio angliu, aplinkos salygu (lauko temperaturos). Todel fiksuoto laiko > ner a ir negali buti..As dazniausiai nusprendziu kada versti kepsni tada, kai > virsutine dalis pradeda "prakaituoti", prasimusa kazkiek sulciu I > virsu...arba, (kaip ir pats sakei), paspaudzius pirstu.. > Siaip, iprastini jautienos kepsneli (maximine ispjova ar nugarine), nestora > as ir kepu max. po 3 min is kiekvienos puses. > Pvz. Kroatijoje kepiau kiaulienos sprandine ant alyvmedzio angliu, sprandine > buvo rieboka, varvejo riebalai, buvo daug ugnies, taciau nuolat vartant > puikiai pavyko iskepti ir nei kiek nesudeginti..Nezinau, kiek LT budavo > kepimas ant ugnies - viskas apdegdavo net ir nuolat vartant..Taip ir likau > nesuprates, ar tai taokojo kad malkos alyvmedzio, ar dar kiti dalykai.. > > "Night" <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote in message > news:nnf07e$5dr$1@trimpas.omnitel.net... >> Nu bet tų RIMI kaina tai nx - 6,99 vienas steikiukas ne iš išpjovos... >> Kelis kartus pavarčiau, bet nesirįžau pirkti. Nors gal reiktų pabandyti... >> >> O dėl kepimo "ant nelabai karšto griliaus po 7 minutes kiekvieną pusę" - nu >> man atrodo kaip pornuxa. Sorry, žinau, kad dėl skonio nesiginčijama, ale >> bet tačiau manau, kad didelį mėsos gabalą a la steiką tiesiog visada reikia >> kepti kuo karščiau (argentiniečius mačiau kepant net pusiau ant ugnies) ir >> tuomet 4 min + 4 min + "pailsėjimas" tikrai gaunasi medium rare bent jau. >> Norit medium - dar po minutę pridėti. Ir šiaip geriausia ne laiką žiūrėti, >> bet "kalibruotu pirštu" pamaigyti, kad nustatyti iškepimo laispnį. >> >> "Rimas" <rimas_m@delayahoo.de> wrote in message >> news:nncpug$fi4$1@trimpas.omnitel.net... >>> On 2016.07.28 13:59, rr wrote: >>>> >>>> http://www.balticlarus.lt/lt/kitchen-me/akcijos-/-naujienos/kitchen-me-sviezus-brandinti-jautienos-steikai-jau-rimi-prekybos-centruose-.htm >>> >>> >>> Matai, šitie kainuoja panašiai tiek pat, kiek ir tam steaksupply. Tai >>> nesukdamas galvos einu į tą "steak" ir tiek. >>> Bet galvojau, gal yra pigiau kažkas. Pvz Biovelos 1kg yra 2x pigiau. >>> Nežinau ar kokybė ta pati. Jei tokia - kad aš diletantas neatskirsiu - kam >>> man mokėt 2x daugiau. >> > > --- > Šis elektroninis laiškas patikrintas dėl virusų Avast antivirusinės > programinės įrangos. > https://www.avast.com/antivirus