Kas yra nebetkokios? ;) As turejau omenyje ta vandeneli, kuris lieka sutraukus piena, gaminant suri. Kuo ten sutrauksi (citrinos sultim, citrinos rugstim, renetu, rugusiais produktais ir tt.) neturi reiksmes. Isrugos paliekamos pernakti parugti (tada jos tikriausiai ir tampa isrugomis ;)). Tada kaitinamos iki beveik virimo temperaturos. Susidariusios putos ir yra ricotta ;) atvesini, nugriebi, nuvarvini iki norimo kietumo ir viskas. 2009/07/13 09:55, Tomas rašė: > Justas wrote: >> Pirmam variante yra aprasytas panyro gaminimas, autore pati to >> nesupranta. >> Antram variante isvis neaisku kas. >> >> Ricotta yra gaminama is isrugu, t.y. to skyscio kuris lieka gaminant >> suri (tame tarpe ir mineta auksciau panyra) >> Pats pavadinimas ir reiskia "virtas antra karta" >> Nieko ten sudetingo, tik daug terliones + procesas. Bet rezultatas >> ypatingai pateisina priemones, ypac jeigu neriebus pieno produktai >> prie sirdies ;) Tiesa, iseiga tai nedziuginanti, is 10 litru isrugu >> gaunasi tik arti 500g ricottos... > > Kiek suprantu išrūgos reikalingos ne bet kokios?