Tema: Re: Ar Lietuvoje kas nors gamina ricotta?
Autorius: ALORA
Data: 2009-07-13 10:49:44
ir tai, ant vikipedijos būna 8-24 proc riebumo. kaži ar namų sąlygomois 
galima pasigaminti light variantą

"Justas" <mute@localhost.net> wrote in message 
news:h3emdm$qq4$1@trimpas.omnitel.net...
> Kas yra nebetkokios? ;)
> As turejau omenyje ta vandeneli, kuris lieka sutraukus piena, gaminant 
> suri. Kuo ten sutrauksi (citrinos sultim, citrinos rugstim, renetu, 
> rugusiais produktais ir tt.) neturi reiksmes.
>
> Isrugos paliekamos pernakti parugti (tada jos tikriausiai ir tampa 
> isrugomis ;)). Tada kaitinamos iki beveik virimo temperaturos. 
> Susidariusios putos ir yra ricotta ;) atvesini, nugriebi, nuvarvini iki 
> norimo kietumo ir viskas.
>
>
> 2009/07/13 09:55, Tomas rašė:
>> Justas wrote:
>>> Pirmam variante yra aprasytas panyro gaminimas, autore pati to 
>>> nesupranta.
>>> Antram variante isvis neaisku kas.
>>>
>>> Ricotta yra gaminama is isrugu, t.y. to skyscio kuris lieka gaminant 
>>> suri (tame tarpe ir mineta auksciau panyra)
>>> Pats pavadinimas ir reiskia "virtas antra karta"
>>> Nieko ten sudetingo, tik daug terliones + procesas. Bet rezultatas 
>>> ypatingai pateisina priemones, ypac jeigu neriebus pieno produktai prie 
>>> sirdies ;) Tiesa, iseiga tai nedziuginanti, is 10 litru isrugu gaunasi 
>>> tik arti 500g ricottos...
>>
>> Kiek suprantu išrūgos reikalingos ne bet kokios?