ir tai, ant vikipedijos būna 8-24 proc riebumo. kaži ar namų sąlygomois galima pasigaminti light variantą "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:h3emdm$qq4$1@trimpas.omnitel.net... > Kas yra nebetkokios? ;) > As turejau omenyje ta vandeneli, kuris lieka sutraukus piena, gaminant > suri. Kuo ten sutrauksi (citrinos sultim, citrinos rugstim, renetu, > rugusiais produktais ir tt.) neturi reiksmes. > > Isrugos paliekamos pernakti parugti (tada jos tikriausiai ir tampa > isrugomis ;)). Tada kaitinamos iki beveik virimo temperaturos. > Susidariusios putos ir yra ricotta ;) atvesini, nugriebi, nuvarvini iki > norimo kietumo ir viskas. > > > 2009/07/13 09:55, Tomas rašė: >> Justas wrote: >>> Pirmam variante yra aprasytas panyro gaminimas, autore pati to >>> nesupranta. >>> Antram variante isvis neaisku kas. >>> >>> Ricotta yra gaminama is isrugu, t.y. to skyscio kuris lieka gaminant >>> suri (tame tarpe ir mineta auksciau panyra) >>> Pats pavadinimas ir reiskia "virtas antra karta" >>> Nieko ten sudetingo, tik daug terliones + procesas. Bet rezultatas >>> ypatingai pateisina priemones, ypac jeigu neriebus pieno produktai prie >>> sirdies ;) Tiesa, iseiga tai nedziuginanti, is 10 litru isrugu gaunasi >>> tik arti 500g ricottos... >> >> Kiek suprantu išrūgos reikalingos ne bet kokios?