kažkada seniai labai seniai buvo toks klausimas - būti ar nebūti kalorijoms alkoholyje. Gavau tokią knygiūkštę su kalorijomis ir kitomis sudėtinėmis dalimis, esančiomis natūraliuose produktuose, ir produktuose, ant kurių kalorijos nenurodomos. Tame tarpe alkoholiaus. Teiva: Pavadinimas > kcal/kJ (100 g) > Glikeminis indeksas (g_reitai, v-idutiniškai ar l_ėtai pakyla cukraus kiekis kraujyje po suvartojimo) Alus > 42/177 > g Nealkoholinis alus > 25/107 > g Kiaušinių likeris > 167/700 > g Raudonasis vynas > 67/280 > l Tipo šampanas, sausas > 82/343 > l Brendis > 240/994 > l Baltas kvietinis alus > 39/163 > g Viskis > 247/1023 > l Degtinė > 221/924 > l Glikeminis indeksas rodo, kad stiprūs alkogoliai ir vynas lėtai patenka į kraują. Apskritai, jie cukraus kiekį kraujyje netgi mažina, todėl insuliną vartojantiems diabetikams alkoholių reikia gerti atsargiai, bo juos gali ištikti hipoglikeminė koma. Dėl tos pačios priežasties gerai pagėrus norisi pakapoti kažko kaloringo. Tad, daug ten tų kalorijų :) Žinoma, reik dar artsižvelgti į tai, kad alaus 100 g turbūt nieks neapsiriboja, o kalorijų jame kaip kakakoloje :)