aha! o, o, o bet tachiau jei alus vartojamas shaltas, taigis organizmui reikia praktishkai belekiek (chia toks mokslinis skaichius) kaloriju, kad ji sushildytu iki kuno tempereturos, tai tos 42 kaliorijos ir niekis palyginus su tuo, kiek jis tu bjaurybiu sudegina! Chia praktishkai geriau nei salierus grazuht! Save itikinau... nea... visgi ne, fokit :( "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message news:hd696m$gb8$1@trimpas.omnitel.net... > kažkada seniai labai seniai buvo toks klausimas - būti ar nebūti > kalorijoms alkoholyje. Gavau tokią knygiūkštę su kalorijomis ir kitomis > sudėtinėmis dalimis, esančiomis natūraliuose produktuose, ir produktuose, > ant kurių kalorijos nenurodomos. Tame tarpe alkoholiaus. > Teiva: > Pavadinimas > kcal/kJ (100 g) > Glikeminis indeksas (g_reitai, > v-idutiniškai ar l_ėtai pakyla cukraus kiekis kraujyje po suvartojimo) > > Alus > 42/177 > g > Nealkoholinis alus > 25/107 > g > Kiaušinių likeris > 167/700 > g > Raudonasis vynas > 67/280 > l > Tipo šampanas, sausas > 82/343 > l > Brendis > 240/994 > l > Baltas kvietinis alus > 39/163 > g > Viskis > 247/1023 > l > Degtinė > 221/924 > l > > Glikeminis indeksas rodo, kad stiprūs alkogoliai ir vynas lėtai patenka į > kraują. Apskritai, jie cukraus kiekį kraujyje netgi mažina, todėl insuliną > vartojantiems diabetikams alkoholių reikia gerti atsargiai, bo juos gali > ištikti hipoglikeminė koma. Dėl tos pačios priežasties gerai pagėrus > norisi pakapoti kažko kaloringo. Tad, daug ten tų kalorijų :) Žinoma, reik > dar artsižvelgti į tai, kad alaus 100 g turbūt nieks neapsiriboja, o > kalorijų jame kaip kakakoloje :) >