kadais nusipirkau įdomumo dėlei. Buvo parašyta tik 'tofu'. Man asmeniškai pagal konsistenciją primena sūrį. Berods, vestuviniu toks vadinosi, nors gal ir ne - kažkas tarp varškės sūrio ir apfermentuoto lydalo dešroje. Pagal skonį - valgyt galima, klausimas, ar reikia :) man atrodo, kad turkėzai turi fermentinį sūrį - kasar Peyniri. Tai mylimiausias mano šeimynos sūris. Konsistencija grynai kaip fermentinio sūrio, tipo Rokiškio, tik be skylučių. skonis kaip picarella arba sūrio lazdelės "Jornada Del Muerto" <jornada@lythum.lt> wrote in message news:jkk8nb$khi$1@trimpas.omnitel.net... > Na tofu tipo suris kiek suprantu, as tik rasiau kad paieskojus sojos mesos e-maxima kokioje tai neina rast, o eina is sojos tik > tofu surio rast:) nu vadint galima varske :) > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:jkigc5$go0$1@trimpas.omnitel.net... >> Nu gal aš čia kiek ir per aštriai, bet dėl 50% baltymų tai jau >> kulinarija tikrai nusipeizėjo... Kažkur 25%... >> >> >> O tofu - "sojos mėsa" - tai nė jokia ten ne "mėsa", o jau greičiau >> varškė. Ir tam, kad baltymai "iškristų" iš sojos pieno, pilamas magnio >> chloridas arba kalcio sulfatas, po to kaitinama ir filtruojama. >> >> Ai, nu kam skanu - į sveikatą :) Azijatai tai fermentinio sūrio nevalgo, >> sako - supuvęs pienas :)