ryžiai, kitos kruopos, bet ryžiai berods daugiausia turi. Visi miltiniai gaminiai / duona.. :) Iš daržovių - pupelės turi daug. "John Smith" wrote in message news:knd109$dq4$1@trimpas.omnitel.net... krakmolas: bulves, kas dar? "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:kncreb$6hk$1@trimpas.omnitel.net... > Nori pasakyti krakmolas yra ilgiau virškinamas negu baltymai ar riebalai? > Jį jau burnoje pradeda skaidyti amilazės, versdami jį į greičiausiai ir > lengviausiai įsisavinamas maisto medžiagas - disascharidus. Bet iš esmės > virškinimo ilgumui daug daugiau reikšmės turi ne kokias pagrindines maisto > medžiagų grupes valgai (angliavandeniai, baltymai, riebalai), o "kokiame > įpakavime", t.y. kaip lengvai virškinimo sistema prie jų prieina. Visumoje > virtas maistas bus žymiai greičiau suvirškintas, nei žalias. Tad jeigu > valgysi žalias kruopas, o tuo labiau grūdus - jų virškinimas užtruks, ir > didelė dalis nepasisavintų maisto medžiagų taip ir išeis su išmatomis. Bet > košės - atsiprašau - jau jas verdant tas krakmolas gerokai apskaidomas, > todėl tai lengvai ir greitai virškinamas maistas, ne veltui jis sudaro ir > ligoninių pirmo stalo meniu pagrindą. > > > > On 2013.05.20 10:49, Alee wrote: >> Cukrus (simple carbs) nėra ilgai virškinamas, o va krakmolas (complex >> carbs) - yra. O šito gėrio kuopose / košėse - nors vežimu vežk... >> >> >> >> >> >> "RaR" wrote in message news:kncj13$rb8$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Daugelyje tautų, pvz. kad ir pas prancūzus, sočiausias dienos pavalgymas >> vyksta vakare, gerokai po 18 val., greičiau nuo 20-os, ir jie neturi >> daugiau virškinimo problemų nei kiti. Dėl to, kad angliavandeniai yra >> ilgai grojantis ir ilgai virškinamas maistas, irgi drįsčiau nesutikti. O >> dėl mitybos, tai mano pastebėjimais ne tiek svarbu ką valgai, jeigu su >> virškinimu viskas tvarkoje, o va sėdimas gyvenimo būdas tai gali sukelti >> tam tikrų problemų. O kai atsiranda kažkokių virškinimo problemų, >> universaliai sveikos mitybos kaip ir nėra - jeigu negali sutvarkyti tų >> sutrikimų, reikia nustatyti su kuo tavo organizmas sunkiau tvarkosi, ir >> tų maisto produktų vengti. >> >> >> On 2013.05.19 14:38, ALORA wrote: >>> tamsta mitybos kriminalistas :) >>> vakare valgai pusryčių maistą, kuris yra ilgai grojantis ir ilgai >>> virškinamas. Kaip jau minėjo Alee, labai svarbu nevalgyti vėlai. Dėl >>> didelio individualumo aš čia nepritarčiau, nes yra tam tikri organų >>> sistemų funkcionavimo ar cirkadiniai ritmai. Iš esmės jie susiję su >>> miegu ir nemiegu, bet net ir miegant bei nemiegant nebūdingu laiku, tie >>> ritmai kurį laiką mėgina veikti taip, kaip jiems atrodo teisinga. Pvz., >>> naktis yra kepenų laikas, ta prasme, kepenų kaip nukenksminimo organo. >>> Bet kepenys dalyvauja ir virškinime, tad jeigu naktį jas priversi >>> virškinti, tai medžiagų apykaitos atliekos nebus tinkamai pašalintos. >>> manau, kad ten pas tave kepenys ryte duoda apie save žinoti, o ne >>> skrandis ar žarnynas. Vienžo, visuotinai priimtina nuomonė yra nevalgyti >>> ir neužkandžiauti po 18 val. Jeigu tai pamėgintum, manau, visi negerumai >>> dingtų >>> Įtariu, kad yra ir viršvorio? >>> >>> "Jurgis" wrote in message news:kn8sc2$hn9$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> tai vakarop valgau aš daugiau anglevandenių (košes, dribsnius, avižinius >>> sausainius, sumuštiakus su sūriu ar biški mėsytės) >>> ir užgeriu kokia arbata... >>> >>> būna, vėlokai užkandu - ~22, >>> bet miegot einu ~01 >>> >>> tai tarsi mitybai didelių nusikaltimų nedarau.. >>> >>> >>> 2013.05.18 18:28, ALORA rašė: >>>> O šiaip, visada pirmiausia mitybą reikia žiūrėti, >>>> o tik po to judėjimą ar dar kaži ką >>> >> >