aš nežinau, iki kiek tai daro Lietuvoje, bet Vokietijoje kitą dieną bulka tikrai sumedėja :) Juokingiausia, kad kai kurios kepyklos savo senomis bulkomis savo ekologines duonkepes kūrena :) Iš esmės, su tom pjuvenom galėtume susidoroti. Bėda ta, kad įstatymas nereglamentuoja IŠ KUR tos pjuvenos ir kaip tas medis turi būti auginamas ir ruošiamas pavirsti į duoną :) Reglamentuoja tik, kuo tas pjuvenas galima apdoroti, kad skrandis per daug nesiraukytų "RaR" wrote in message news:kndsl8$bgf$1@trimpas.omnitel.net... Na, ta celiuliozė nieko baisaus, sako, žarnyną pravalo. O jei pastoviai į virškinimo traktą stumsime celiuliozę, gal ir pas mus ilgainiui tų infuzorijų užsiveis, kurios ją padeda karvėms virškinti? Su pjuvenomis kiek sudėtingiau, ten ne vien celiuliozė, čia jau ir infuzorijų nepakaks. 2013.05.20 16:14, ALORA rašė: > kažkur voliojas ES įstatymas, pagal kurį galima į duonos gaminius dėti > iki 20proc. 'užpildų'. O tie užpildai - celiuliozė. O ta celiuliozė - > pjuvenos :) > > nutai miaumojam cukrų ir gausim tuos disacharidus. Arba gliukozę iš > vaistinės, ir gausim monosacharidus. Klausimas, kam nuo to bus geriau :) > > "RaR" wrote in message news:knd4n4$ik7$1@trimpas.omnitel.net... > > Praktiškai visi mums virškinami augalinės kilmės angliavandeniai yra > krakmolo pavidale. Tik labai nedaug gauname laisvų disacharidų ar > monosacharidų, o visokių celiuliozių mes nesuvirškiname. > >