turejau beje minti paragauti visu pagrindiniu "virtuviu", bet ne visos turi savo "restoranu" :) siaip glaustai tai cia kiek aprasyta: http://www.chinahighlights.com/travelguide/chinese-food/regional-cuisines.htm On 2015-08-03 14:59, Zhegonskas wrote: > nera "teisingo" regiono. kinu virtuve per daug plati. varai i kinija ir > explorini jei nori autentikos. > > As kai buvau pora savaiciu tai issukau is "turistiniu marsrutu" ir > nuolat valgiau kazka vis skirtingo. bet tai, kas ten buvo didziaja > dalimi nelabai panasu i tai ka europieciai suvokia kaip "kinu maista" :) > > Taip kad nera teisingesnio ar neteisingesnio nei svarstykles. Skanu arba > ne. Vistiek beveik visur Europoje gausi beveik ta pati. > > Aisku, ne Lietuvoje yra ir "autentiskesniu" restoranu, kurie prisiveza > ivairesniu prieskoniu, ingridientu. Bet "pagrindinis meniu" - panasus. > Tiek, kad viena is kinu virtuves "aukstojo pilotazo" apraisku yra > dim-sum restoranai, sutinkami nemazai kur Europoje. Ten meniu kiek > kitoks, bet principe - tai ta pati kantono virtuves atmaina, patiekimas > tik kitoks :) > > > On 2015-08-03 14:36, ManXP wrote: >> Pastebeta teisingai. Tik vat galvoju, ar isvis yra Lietuvoj kokia vieta, >> kur galima pavalgyt kinieciu maisto is "teisingo" regiono. Ar be >> svarstykliu nieko geriau sugalvot nepavyks? >> >> "Zhegonskas" wrote in message news:mpn8ob$4gj$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> na tai gi musuose suprantama "kinu virtuve" yra vieno regiono ir tai dar >> pritaikyta europai ir jos ingridientams. >> >> ji ziauriai skirtinga o mes europoje ja suprantam didziaja dalimi tik >> kaip ta jos dali, kuri europos uostamiesciuose pradeta populiarinti >> berods XVIII a. >> >> On 2015-08-03 11:08, ManXP wrote: >>> Ir? Tarkim, kad labai pasiseke visus kartus tada. >>> >>> "Zhegonskas" wrote in message news:mpn067$utl$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> tu bent isivaizduoji, kiek kinijoj regionu ir skirtingu virtuviu? >>> >>> >>> On 2015-07-31 16:26, ManXP wrote: >>>> Dar drisciau gincytis. Teko valgyt to "tikrojo" maisto pas kiniecius, >>>> tai is pradziu kazkaip buvo sokas. Lietuvoj irgi buvau iprates prie >>>> vietiniu "sedevru", tai kai uzsisakiau traskios vistienos su >>>> saldziarugsciu padazu, buvo keista, kad ji ne tokia ir traski, nes >>>> krakmolo nerasta beveik :) Kita karta jau prasiau, kad specialiai man >>>> padarytu "super crispy", tai niekas nesuprato ko noriu. Tiesiog >>>> nesugalvojo, kad galima daugiau krakmolo ipist ir aliejuj virt :) >>>> >>>> >>>> "Linas Petkevičius" wrote in message >>>> news:mpfsn0$cmf$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Bet tai speju ir panasiau į satistinio kiniecio kasdienini maista, gal >>>> net >>>> geriau. >>>> >>>> "ManXP" wrote in message news:mpfsfu$cjj$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Vilniaus ganbei nebuvau, bet Kaune tai nx svelniai tariant. Mesos >>>> atraizos >>>> isvoliotos krakmole, isvirtos senam aliejuj ir apipiltos tirpintu >>>> cukrum. >>> >> >