Tema: Re: kinų restoranas sostinėje?
Autorius: zZz
Data: 2015-08-03 15:56:30
Huawei nesiūlyti, jei iš Lvovo g. namuko :)

"zZz" <zZz@zirzilia.lt> wrote in message 
news:mpnod9$e55$1@trimpas.omnitel.net...
> Kur LT eitum?
>
> .me esti nebuvęs Azijoj, ne gurmanas :)
>
> "Zhegonskas" <zhegonskas@yahoo.com> wrote in message 
> news:mpnllv$cfl$1@trimpas.omnitel.net...
>> turejau beje minti paragauti visu pagrindiniu "virtuviu", bet ne visos 
>> turi savo "restoranu" :)
>>
>> siaip glaustai tai cia kiek aprasyta:
>>
>> http://www.chinahighlights.com/travelguide/chinese-food/regional-cuisines.htm
>>
>> On 2015-08-03 14:59, Zhegonskas wrote:
>>> nera "teisingo" regiono. kinu virtuve per daug plati. varai i kinija ir
>>> explorini jei nori autentikos.
>>>
>>> As kai buvau pora savaiciu tai issukau is "turistiniu marsrutu" ir
>>> nuolat valgiau kazka vis skirtingo. bet tai, kas ten buvo didziaja
>>> dalimi nelabai panasu i tai ka europieciai suvokia kaip "kinu maista" :)
>>>
>>> Taip kad nera teisingesnio ar neteisingesnio nei svarstykles. Skanu arba
>>> ne. Vistiek beveik visur Europoje gausi beveik ta pati.
>>>
>>> Aisku, ne Lietuvoje yra ir "autentiskesniu" restoranu, kurie prisiveza
>>> ivairesniu prieskoniu, ingridientu. Bet "pagrindinis meniu" - panasus.
>>> Tiek, kad viena is kinu virtuves "aukstojo pilotazo" apraisku yra
>>> dim-sum restoranai, sutinkami nemazai kur Europoje. Ten meniu kiek
>>> kitoks, bet principe - tai ta pati kantono virtuves atmaina, patiekimas
>>> tik kitoks :)
>>>
>>>
>>> On 2015-08-03 14:36, ManXP wrote:
>>>> Pastebeta teisingai. Tik vat galvoju, ar isvis yra Lietuvoj kokia 
>>>> vieta,
>>>> kur galima pavalgyt kinieciu maisto is "teisingo" regiono. Ar be
>>>> svarstykliu nieko geriau sugalvot nepavyks?
>>>>
>>>> "Zhegonskas"  wrote in message news:mpn8ob$4gj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>>
>>>> na tai gi musuose suprantama "kinu virtuve" yra vieno regiono ir tai 
>>>> dar
>>>> pritaikyta europai ir jos ingridientams.
>>>>
>>>> ji ziauriai skirtinga o mes europoje ja suprantam didziaja dalimi tik
>>>> kaip ta jos dali, kuri europos uostamiesciuose pradeta populiarinti
>>>> berods XVIII a.
>>>>
>>>> On 2015-08-03 11:08, ManXP wrote:
>>>>> Ir? Tarkim, kad labai pasiseke visus kartus tada.
>>>>>
>>>>> "Zhegonskas"  wrote in message 
>>>>> news:mpn067$utl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> tu bent isivaizduoji, kiek kinijoj regionu ir skirtingu virtuviu?
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 2015-07-31 16:26, ManXP wrote:
>>>>>> Dar drisciau gincytis. Teko valgyt to "tikrojo" maisto pas kiniecius,
>>>>>> tai is pradziu kazkaip buvo sokas. Lietuvoj irgi buvau iprates prie
>>>>>> vietiniu "sedevru", tai kai uzsisakiau traskios vistienos su
>>>>>> saldziarugsciu padazu, buvo keista, kad ji ne tokia ir traski, nes
>>>>>> krakmolo nerasta beveik :) Kita karta jau prasiau, kad specialiai man
>>>>>> padarytu "super crispy", tai niekas nesuprato ko noriu. Tiesiog
>>>>>> nesugalvojo, kad galima daugiau krakmolo ipist ir aliejuj virt :)
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> "Linas Petkevičius"  wrote in message
>>>>>> news:mpfsn0$cmf$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> Bet tai speju ir panasiau į satistinio kiniecio kasdienini maista, 
>>>>>> gal
>>>>>> net
>>>>>> geriau.
>>>>>>
>>>>>> "ManXP"  wrote in message news:mpfsfu$cjj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>
>>>>>> Vilniaus ganbei nebuvau, bet Kaune tai nx svelniai tariant. Mesos
>>>>>> atraizos
>>>>>> isvoliotos krakmole, isvirtos senam aliejuj ir apipiltos tirpintu
>>>>>> cukrum.
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>