rupumo lygis patampa labai svarbus darant kava espresso kavos aparatu: sumalsi per stambiai, tai prabėgs staigiai ir gausis birzgaliukas, sumalsi per smulkiai - vanduo neprasimuš per kavą, tik lasės kaip iš nosies. Darant espresso vandens bėgimas turi trukti 26sekundes, jei nemaišau. Jei ne espresso, tai reikia žiūrėti indvidualiai, aš pvz. apie 30-40 sekundžių darau. 2018-11-30 14:42, Bronco rašė: > On 2018-11-30 14:25, bezas wrote: >> man ten 60rupumo lygiu kaip ir nereikia. > > Bet gal tau reikia, jog kaskart maltų vienodai? Ar irgi dzin? > > Nes net geriant kavą užpilant verdančiu vandeniu tai yra svarbu, kitaip > pastoviai iš dantų krapštysi nepaskendusius kavos pupelių likučius. O > pvz. geriant french press metodu ir persistengus su malūnėliu, gali tekt > kviesti į pagalbą kokį galingesnį vyrą "švirkšto" nuspaudimui :] > >