On 2018-11-30 15:24, skaitytojas wrote: > rupumo lygis patampa labai svarbus darant kava espresso kavos aparatu: Taip, bet ne tik. > sumalsi per stambiai, tai prabėgs staigiai ir gausis birzgaliukas, > sumalsi per smulkiai - vanduo neprasimuš per kavą, tik lasės kaip iš > nosies. Taip. > Darant espresso vandens bėgimas turi trukti 26sekundes, jei > nemaišau. Gali būti 26 s.. Šiaip, priklauso nuo kavos pupelių ir kavos mėgėjo asmeninio skonio, bet jis neturėtų būti trumpesnis nei 21 s. ir ne ilgesnis nei 35-40 s.. Man asmeniškai 27 s. optimalu. > Jei ne espresso, tai reikia žiūrėti indvidualiai, aš pvz. apie > 30-40 sekundžių darau. Kaip ir minėjau, sutelpi į tinkamo laiko rėmus. Dažniausiai ilgesniu ekstrakcijos laiku kompensuojamas per smulkus malimas ir jei tai ne espresso, tai viskas ok. O espresso jau reikėtų pasistengti tiksliau sukalibruoti kavamalę pagal naudojamas pupeles.