On 2018-11-30 15:51, bezas wrote: > nu bet kas ten kitaip tose girnose gali buti? ir kuo ten kitaip ta > pupele sumals? > Vienas punktas girnose galima reguliuoti grudetuma 4 pasirinkimai vs > belenkiek. > Kokie dar girnu skirtumai? > Tylumas? kiekis per laiko vieneta? kas dar? Tave domina techniniai skirtumai ar skirtumai, kuriuos tu gauni išeigoje, t.y. espresso skonį? Atsiribojant nuo techninių konstrukcijos skirtumų, kuriuos reikėtų nagrinėti konkrečiuose modeliuose atskirai, pigios net ir girninės kavamalės pupeles mala ne taip tiksliai, kaip geros, todėl gaminant espresso barista susiduria su neprognozuojamumo faktoriumi. Vieną kartą ekstrakcijos laikas vienoks, kitą kitoks, o espresso gamybos procese tai be galo svarbu. Faktiškai, jei paimt kažkokius kraštutinius atvejus, tai su pigia kavamale gali gautis vidutiniškas espresso net su super geromis pupelėmis, o su gera kavamale iš tų pačių pupelių espresso bus stabiliai nuostabus. Va, toks ir skirtumas. Aišku, visa ši diskusija praranda bet kokią prasmę, kai jos eigoje pasakoma "o aš ne gurmanas, kas man iš to?" arba "aš espresso negeriu". Tada taip, kavamalė nesvarbu.