> > Gurmanu netampi staiga iš lempos, iš lempos tampama tik snobu, o šitų > dviejų dalykų nereikėtų painioti. Todėl gurmanai, kaip taisyklė, praeina > ir visus ar dalį etapų iki tol, kol tokiu tampa. > > Turėjau kažkada ir aš DeLonghi ECAM, praktiškai tokį pat, kaip link'e, > tik ankstesnio modelio. Naudojau kokius 3-4 metus, kol nuduso, tiksliau, > pradėjo leist termoblokas, nes boilerio jis neturi. Remontuot tokiais > atvejais šito daikto jau neverta. ------------- Termobloko pralaidumas vandeniui yra praktiškai užprogramuotas jo konstrukcijoje. ------------- > > Kokybė jų tais laikais buvo normali daug maž, man atlaikė 3-4 metus, > vienam draugui iš viso pasisekė, jau gal 7-i metai veikia. O dabar tai > neteko girdėt, jog jų kokybė būtų gerėjusi visą tą laiką... > > Ką apie jį pasakyti teigiamo galėčiau, tai nebent jog patogiai ir > greitai pasidarai kavos gėrimą, lengvai primenantį espresso. Na bet > patogu tikrai. > > Bet reikia suprasti ir savęs neapgauti, jog gero espresso jis net > teoriškai nepagamins, nes: > > 1. kavamalė bile kokia, gali nustatyti kad ir smulkiausio malimo, jis > vis tiek sumals per stambiai; ------------- Ten kokios 5 rupumo pozicijos. Niekaip neimanoma nureguliuoti rupumo, kuris atitiktų espresso standartinį gaminimo laiką . ------------- > > 2. pirmo punkto pasekoje, karštas vanduo pratekės per nepakankamai > suslėgtus tirščius labai greitai, t.y. per kokias 5-12 sekundžių, kas > nepakankama espressui ir dalis kavos skonio lieka tirščiuose, kuriuos > ECAM išspjauna į išmetimo bakelį; > > 3. kadangi boilerio jame nėra iš viso, o tik mažiukas termoblokas, tai > net ir gaminant vieną puodelį espresso, pradžioje į puodelį teka vienos > temperatūros karštas vanduo, pabaigoje jau šaltesnis, kas irgi neprideda > espressui skonio. ------------- Tokiam vandens temperaturos perkryčiui išvengti termoblokas iš pradžių patiekia perkaitintą vandenį, ar net garus, o proceso gale paduoda siusia. Skoniui tai turi radikalią reikšmę. Kiek teko matyti full automatic aparatu, normalios espresso putos nei vienas nesugeba padaryti. O ką dar reikia prisiminti viso automatinio trakto pakaitinimą ... Kurio realiai nėra. Yra iliuzija, sudaroma įjungus aparatą ir prabėgus "praplovimo" vandeniui. Nebent aparatuose nuo 3 kEUR, arba nuo kokio penkto puoduko . .. > > 4. karts nuo karto jį visgi TENKA valyti ir tas procesas nelabai > džiugina. Galiu net paruošti jo naudotojus morališkai, jog kartais teks > ir supelijusius kavos tirščius iš jo graibyti su dantų šepetėliu :] Oooo, pamemu, pamenu tą smagumą su dantų šepetėliu valant aparato vidurius- pusė virtuvės pasidengia trupiniais. > > Jam yra kiek geresnė alternatyva - Nespresso kapsuliniai aparatai. > Espresso vis tiek dar nebus nuostabus, bet ženkliai skanesnis, nei iš > ECAM. Bet brangiau. Kita vertus, patogiau. Bet brangiau :] > > IMHO, bet tarpiniam gyvenimo etapui iki apgreidinant iki tikro espresso > aparato tinka jie abu, o jau katrą variantą rinktis, kiekvienas tegul > sprendžia pats. Aš turėjau ir Nespresso, tad komentuoju ne iš lempos, > jei ką... > Irgi praėjau šitus etapus . Brr . Tik dabar yra viena nemenka bėda : labai sunku rasti kavinę, kur padaro tikrai gerą kavą. p.s. beje, ačiū už konsultacijas. Pirkau ne tą, ką rekomondavai, bet į protą atvedei.