On 2018.12.04 22:43, Bronco wrote: > On 2018-12-04 21:54, Resolut TB wrote: >> Irgi praėjau šitus etapus . Brr . Tik dabar yra viena nemenka bėda : >> labai sunku rasti kavinę, kur padaro tikrai gerą kavą. >> > > Tsakant, anot [mikro], welcome į kavos fanatikų gretas ;) Aš net > sakyčiau, į Kavos Talibano, kad visiems būtų baisiau, būūū! :] > > >> p.s. beje, ačiū už konsultacijas. Pirkau ne tą, ką rekomondavai, bet į >> protą atvedei. > > > Prašom. Man smagu, jog kažkam bent truputį padėjau su patarimais ;) Nu ne, talibanas ten, kur šaldo pupeles skystu azotu, ir čepsi, kuri kava skanesnė pupeles sušaldžius iki - 20, ar - 50 ar -195, ar kambario temperaturos. Arba perka kavamales su skysčiu aušinamom girnom. Ne iki tiek. Tačiau principus įsisavinau, tiesa, užtruko. Svečiai giria :) Žinoma, tolerancija "kitokiai nuomonei" svarbu, bet... Žmonės daugybę metų tyrė, bandė, ragavo . Galų gale priėjo paprasto sutarimo, kad kavos pagrindas- espresso : 25 +- 2,5 ml tūris, 7 +- 0,5g maltos kavos svoris, 25 +-5 sekundes gamyba . Paprasti parametrai, bet juos suderinti gali tik gera kavamalė, geras prognozuojamas aparatas, ir tiesios rankos. Nekalbu apie pupeles- tai yra laukinis kintamasis, prie kurio tenka prisitaikyti, ir kurį suvaldo gera, tiksliai reguliuojama technika. Visos kitos klasikinės kavos gaminamos naudojant pagrindą- espresso. Taip, yra "polska kawa", yra aeropress,yra chemex, yra filtruota kava. Bet tai blyškus pigus gero espresso šešėlis. Beje, labai neblogas jutubes kanalas https://www.youtube.com/channel/UC9VhfQi-D-7morDdwjVcJPA Dabar, jaučiasi, daugiau reklamos, bet ankstesni video daug maž nuoširdūs .