Hmm...ar aš ko nesupratau, ar jau visai tių-tių? Maniau, kad malkas reikia ruošti anksti pavasarį. Supjauni kaladėlėmis- lengviau parsivežti, sukapoji ir sumeti kruvon, kuri visą vasarą džiūva, sulyja, vėl džiūva perpučiama vėjų ir šildama saulės spindulių.Vasarai baigiantis sukrauni malkinėje, kad neužlytų, o žiemą, pavasarį, vasarą būtų vėjo džiovinama. Antrą žiemą malkos būna jau tinkamos. Gal Briedžiui skrudžai norvegai neduoda paruoštų malkų, todėl jis turi eiti miškan sausuolių? Nekažinkas per šalčius, per pusnis klampoti. O kaip jas parsivežti? Su arkliu rogėmis? Ar norvegai turi arklių? -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=18858