as tuo tarpu, kol lizdas neisleke oran, edu vakarykscius ryzius, parsinestus is to restorano. norejau pasiui nuo maisiuko nurasyt pavadinima, bet popierinis maisiukas baltas, be nieko, tik su virvinem rankenelem. likuciai graziai padalinti i dvi skradeles - mesos ir brazilisko (? nebepamenu) omaro gabalytis i viena, o ryziai su saldziosiomis bulvemis ir zalio obuolio trupinukais i kita. vakar, restorano prieblandoj, nors sedejom po lempa per pati viduri, neiziurejau ir maniau, kad saldziosios bulves - krutonai (kas? dziuveseliu kubeliai?), o obuoliai, maniau, smulkiai pjaustuti svogunai - tai needziau, nes nenorejau dziuveseliu su svogunais, o daba ziuriu, sefas viska sakute pamaises, i viena kruva suvertes ir kaip skanu! atsveria jautienos padazo astruma. bet vis tiek sakau, gal jeigu visa ta maista issauciau is patrankos, butu ne toks sudas, kaip kad padejus ant apvalios lekstes? kaip manot, lizdo broliai ir seses? -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=18858