Čia vadinama "Master-Depot" (hm, o gal atvirkščiai... nebepamenu) sistema, mėsa laikoma keletą valandų po aukštu slėgiu ir grynam deguonyje. Deguonis stabilizuoja tą pigmentą / enzimą (irgi tiksliai nebepamenu, kas jis per vienas), kuris suteikia šviežiai mėsai specifinę rausvą spalvą. Normaliomis sąlygomis jis pradeda irti labai greitai, ir jau antrą dieną mėsa po truputį ima pilkėti. Po apdorojimo tas pigmentas stabilizuojasi ir neyra 4-5 dienas. Todėl ir pradeda pilkėti nuo vidurio - kur mažiau pateko deguonies. Vejas schrieb: > Geras. Cia rimtai deguonis toki efekta sukelia? Kas per spec apdorojimas - > kokiu budu ta deguoni applyina? > Reikes kada paskaitinet kokie reikalavimai yra sviezios mesos pardavimui. > Bus aisku ar verta prasidet. > > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:gl1cue$9v7$1@trimpas.omnitel.net... >> Vejas schrieb: >>> Halo, >>> >>> Siandien apsilankius RIMI iskilo klausimas kuo jie tepa "sviezia" mesa, >>> kad ji buta taip nenaturaliai raudona is isores. Kai perpjauna gabala >>> akivaizdu pasidaro kad kazkuo tepa. Paklausus knisa prota "tipo as >>> asmeniskai niekuo netepu, o ka ceche daro nezinau". >> Teisingai atsakė. Nieko jie patys ten nedaro - neturi galimybių. >> >> Čia spec. mėsos apdorojimas grynu deguonimi. >> >> WTF. Kaip ir vartotojo teisiu pazeidimas - >> >> Iš principo taip. >> >>> juk turi informuoti apie sudeti taip sakant. >> Bet ne tuo pagrindu, nes sudėtis visai nepakinta. >> >> >>> Gal kas zinot ka jie ten daro ir kaip kenksminga ir/ar legalu tai yra? >> Tiesiogiai IMHO nekenksminga, tik didesnė tikimybė nusipirkti ne tokią >> šviežią mėsą, nei manai. >> >> ir IMHO visiškai legalu - bent jau kol niekas nekelia _kvalifikuoto_ vėjo >> dėl vartotojų laidinimo. >> > >