Tiksliai nežinau, kiek dienų pardavimo laikas leistas. Bet tom dienom "padengti" kaip tik ir užtenka to apdorojimo. Reikia pastebėti, kad tokia situacija, kad viduryje mėsa jau pilkėja, tai gana retai pasitaiko. Čia arba apdorojimas nesuveikė, arba dar kas nors prichimičinta būna :/ Dėl vartotojų klaidinimo vienas vokietis bylinėjosi, ir laimėjo. Bet tik tam mieste ir prieš tą prekybos centrą. Teismo sprendimu pardavėjai buvo įpareigoti nurodyti, kad mėsa apdorota. Vejas schrieb: > Bet juk sviezios mesos atvesintos galiojimo laikas yra labai trumpas - kokia > pora dienu. Spalvos praradimas yra tik vienas is prasidedanciu irimo procesu > indikatoriu jauciu... > Taip gaunasi, kad pirkejai kaip ir nezino ar perka sviezia mesa... > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:gl4pb9$1uv$1@trimpas.omnitel.net... >> Čia vadinama "Master-Depot" (hm, o gal atvirkščiai... nebepamenu) sistema, >> mėsa laikoma keletą valandų po aukštu slėgiu ir grynam deguonyje. >> >> Deguonis stabilizuoja tą pigmentą / enzimą (irgi tiksliai nebepamenu, kas >> jis per vienas), kuris suteikia šviežiai mėsai specifinę rausvą spalvą. >> Normaliomis sąlygomis jis pradeda irti labai greitai, ir jau antrą dieną >> mėsa po truputį ima pilkėti. Po apdorojimo tas pigmentas stabilizuojasi ir >> neyra 4-5 dienas. Todėl ir pradeda pilkėti nuo vidurio - kur mažiau pateko >> deguonies. >> >> Vejas schrieb: >>> Geras. Cia rimtai deguonis toki efekta sukelia? Kas per spec >>> apdorojimas - kokiu budu ta deguoni applyina? >>> Reikes kada paskaitinet kokie reikalavimai yra sviezios mesos pardavimui. >>> Bus aisku ar verta prasidet. >>> >>> >>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>> news:gl1cue$9v7$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Vejas schrieb: >>>>> Halo, >>>>> >>>>> Siandien apsilankius RIMI iskilo klausimas kuo jie tepa "sviezia" mesa, >>>>> kad ji buta taip nenaturaliai raudona is isores. Kai perpjauna gabala >>>>> akivaizdu pasidaro kad kazkuo tepa. Paklausus knisa prota "tipo as >>>>> asmeniskai niekuo netepu, o ka ceche daro nezinau". >>>> Teisingai atsakė. Nieko jie patys ten nedaro - neturi galimybių. >>>> >>>> Čia spec. mėsos apdorojimas grynu deguonimi. >>>> >>>> WTF. Kaip ir vartotojo teisiu pazeidimas - >>>> >>>> Iš principo taip. >>>> >>>>> juk turi informuoti apie sudeti taip sakant. >>>> Bet ne tuo pagrindu, nes sudėtis visai nepakinta. >>>> >>>> >>>>> Gal kas zinot ka jie ten daro ir kaip kenksminga ir/ar legalu tai yra? >>>> Tiesiogiai IMHO nekenksminga, tik didesnė tikimybė nusipirkti ne tokią >>>> šviežią mėsą, nei manai. >>>> >>>> ir IMHO visiškai legalu - bent jau kol niekas nekelia _kvalifikuoto_ >>>> vėjo dėl vartotojų laidinimo. >>>> >