imam 3 baklazanus. kepam zarijose, pavartant. nekreipiam demesio kad isore apangleja, baklazanai turi gerai iskept, paspaudus turi buti minksti ;) siek tiek atvesusius kruopsciai nulupame, nuvalome suodzius ir padedame porai valandu pastoveti, kad isbegtu sultys (kitu atveju galutinis rezultatas bus pavandenijes ir is to nieko gero) tada smulkiai juos supjaustome. dabar yra keli variantai: * jeigu nera baimes smirdeti svogunais, galime ideti smulkiai pjaustytu svogunu, ipilti siektiek aliejaus (as pilu nerafinuota saulegrazu), druskos, siek tiek juodu pipiru * deti pakepintus svogunus su pomidorais, 3 baklazanam reikia poros svogunu ir 5 vidutinio dydzio pomidoru. ant aliejaus pakepinam svogunus, dedam smulkiai pjaustytus normalius kvepiancius pomidorus (be odeliu ir seklu), kepinam tol kol nebebus sunkos. druskos dar ir pipiru reikia ;) cia turbut skaniausias variantas. jeigu nera kvepianciu pomidoru, galima deti kapotu pomidoru konserva. * dar galima daryti taip, kaip antram variante, bet dar prideti ant zariju keptu saldziuju pipiru. irgi kokius 5. pipirai turi buti naminiai, arba is bedos tokie sviesiai geltoni, kurie buna pirkti vasara turguje (lenkiski ar tai vengriski), ilgi vengriski netinka, nes is ju nieko nelieka. galima ir tuos maksiminius deti, bet jie svelniai tariant neskanus ;) kepti ant zariju, kol gerai suminkstes, nekreipti demesio kad odele apangles. ji turi lengvai nusilupti. tada nulupi, atskiri nuo kotelio su seklom ir smulkiai supjaustai. baklazanus ir pipirus kepti aisku galima ir orkaiteje, bet nebus to dumu kvapo, kuris nemazai ka reiskia. gauta kose galima valgyt kaip garnyra arba paprasciausiai det ant sviezios baltos duonos ir valgyt. terliones aisku nemazai, bet rezultatas vertas vargo. labai greit susivalgo.