"PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message news:h883bn$15m$1@trimpas.omnitel.net... > Norejau pasiteirauti kas ka skanaus ir idomaus daro su baklazanu ? Kazkada ziemai darydavau is baklazanu djabelskaja smes-velniska misini.Tai kazkas panasaus i baklazanu ikra,bet ganetinai astri,todel labai tinka daryti sumustinukus ir siaip kaip priedas prie mesos.Bet tam reikalui reik turet laisvo laiko ir noro pasikrapstyti.Daug maz mintis tokia: Susipjaustai balkazanus riekelem,padruskini jas ir palaikai apie 20 min,kad iseitu kartumas.Nupili susidariusi skysti.I keptuve pripili daug aliejaus,ji ikaitini ir dedi balazanu riekeles.Apkepini jas iki rudumo.Isimi jas is aliejaus.Duodi atvesti. Tuo metu per mesmale(blenderyje) susmulkini cesnakus ir aitriaja paprika. I auksta bliuda ar puoda dedi sluoksniais keptas baklazanu riekeles ir aptepi jas pipiru/cesnaku misiniu.Viska prispaudi kuom nors sunkiu.Palieki 3 paroms vesioje vietoje skoniams ir aromatams susimaisyti. Po to visa makaliuze 2 kart permali per mesmale.Dedi i puoda ir duodi uzvirti.Sudedi i stiklainius.Valgyt galima tuoj po atvesimo.