Tema: Re: Kokia duonkepe pasirinkti?
Autorius: unce
Data: 2009-10-27 12:34:53
Aš taip pat dariau su razinomis, viskas puikiai išėjo dedant jas pačioje 
pradžioje. Tas papildomas pridėjimas po išmaišymo spėju reikalingas tik jei 
nori paviršių papuošt?


"Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message 
news:hc6i70$kad$1@trimpas.omnitel.net...
> Keista, man išeina ir su ta razinų programa ir iškart viską beriant, 
> išmaišo normaliai. Man kai kurie receptai nelabai iš tos knygutės išeina, 
> bet iš supermamų forumo tai viskas išeina, kaip gerai patikrinti dalykai, 
> tik visus ingredientus sudedu atvirkštine tvarka, nes daugumoj duonkepių 
> reikia mieles dėti paskutines.
>
> Skaniausia duona gaunas iš rupių kvietinių miltų + ruginiai miltai (mažiau 
> nei pusė). Rupių kvietinių esu radus tik IKI, Ustukių malūno firmos.
>
>
> On 2009.10.27 12:25, bzik wrote:
>> mes priedams (seklos, semenys ir pan.) rinkdavomes programa 'su 
>> razinomis', tai kelis kartus gavom normaliai neissimaisiusia duona. Ir 
>> pirmieji bandymai be tikslios recepturos laikymosi buvo siaip sau. Po to 
>> zmona rado kazkoki apejima, kai pirmiau nustatoma viena programa, po to 
>> kita.
>> Bandem pusiau rugine kept, tai skonis i normalia (su raugu) net 
>> nepanasus. Bandysim pirkt salyklo ir sauso raugo.
>>
>> "Junda"<junda@dtiltas.lt>  wrote in message 
>> news:hc6fr7$grv$1@trimpas.omnitel.net...
>>> O ką konkrečiai reikia apeiti? Daugumą priedų galima tiesiog suberti
>>> pradžioj ir tas stalčius nereikalingas. Stalčiaus aš visai nepasigendu.
>>>
>>> Mes irgi buvom pavargę nuo tos bulkos, kol nepradėjau ieškoti būdų
>>> iškepti kažką panašiau į tamsią duoną, tam labai gerai pasitarnavo
>>> salyklas ir sausas raugas ir dabar kepam daug dažniau.
>>>
>