Tema: Re: Lama klausimas:) Kitaip rauginti kopustai
Autorius: Povilas
Data: 2009-11-21 16:02:15
O man Miuncheno HB alubaryje pateikti kopustai patiko Ypac nustebino ju 
supjaustymo smulkumas ir lygumas. Bet ,kad rugstus, tai tikrai rugstus, 
taciau galima ir tokius kartais valgyt.

"ALORA" <aloros@kompas.de> parašė naujienų 
news:he5te8$tp8$1@trimpas.omnitel.net...
> o negalėtumei maždaug santykių pasakyti, tipo, receptą? Niekad nesu pati 
> raugus kopūstų ir turbūt niekad nebūčiau, bet tai, kas Vokietijoje 
> vadinama raugintasi kopūstais, man yra perrūgę kopūstai, tinkami tik 
> troškinimui :)
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hdj14u$gt9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Na,stai vakar paragavome pries 2 savaites uzraugtus kopustus. Raugiau 
>> juos kiek kitokiu budu, nei yra iprasta musuose: sluoksniavau kopustus su 
>> saldziaisiais pipirais, o I kopustus imaisiau tarkuotu morku ,spanguoliu 
>> ir aitriuju pipiru anksciu. Vietoje cukraus, naudojau medu.
>> Turiu pasakyt, kad tikrai gavosi labai idomiai ir tikrai skaniai. 
>> Keisciausia, kad aktyvaus rugimo,kai kyla putos ir nebuvo.Matomai, to 
>> neleido nemazas keikis aitriuju pipiru anksciu, pasleptu tarp kopustu.
>> Nezinau kaip ten butu gavesi ,jei buciau juos uzrauges prie teisingos 
>> Menulio fazes, bet ivertinat fata,kad pastaciau juos per pacia Pilnati, 
>> rezulatats daugiau nei teigiamas
>> Jei dar kas planuojate siemet raugt kopustus, rekomenduoju pabandyt tokiu 
>> budu juos uzraugt.
>>
>
>