pozherukas [namie] wrote: > Įdomus sprendimas, reiks pasigilinti, bet labiausiai baugina tai, kad > ryte tam reikia skirti papildomą pusvalandį, kai paprastai kiekvieną > rytą esu valandą-pusantros ceitnote :(. O galėtai įvertinti kokia pietų > savikaina gaunasi? > A. Na, galima ir iš vakaro gamintis. Aš kaip kada, kartais darau vakare, kartais dalį vakare, dalį ryte. Kai ką galima pasigaminti savaitgalį (pvz prisivirti ryžių kuriuos visą savaitę valgysi) Realiai kaina nuo patiekalo priklauso. Bet pvz koks teriyaki vištienos bento kainuotų: Ryžiai užtenka kokio 100g vištiena (porcija ketvirtis krūtinėlės be kaulų ~100g) Viena morka Keli brokolio kuokšteliai teriyaki padažui: pora šaukštų sojos padažo, pora cukraus (mirin ir sake laikau brangia egzotika, todėl nenaudoju) Iš kiekio pasiskaičiuok kiek kas kainuoja. Bėja čia porcija super didelė, mano draugė valgo per pus mažesnius maždaug kiekius :) O šiaip iš vegetarinių patiko, tai curry raudonosios pupelės su daržovėmis http://justbento.com/handbook/recipe-collection-mains/curried-kidney-beans-and-vegetables ir šviežių (šaldytų) žirnių kotletai (vietoj aguonų tinka ir džiūvėsėliai) http://justbento.com/recipe-collection-mains/poppy-seed-encrusted-green-pea-mini-burgers Iš mėsos, skanus daiktas jautienos soboro http://justbento.com/handbook/johbisai/basic-meat-soboro ir teriyaki vištiena. http://justbento.com/handbook/johbisai/bite-size-chicken-teriyaki-for-bento Dar geras daiktas: http://justbento.com/handbook/johbisai/sweet-pepper-and-onion-confit Jei kas bijo šalto maisto, ar jo negali valgyt, galima kombinuoti, kad jį pašildyt ryte ir dėt į thermal bento arba mūsiškai tiesiog termosą maistui. Tiesa, nežinau ar yra kokybiškų, tą kurį pirkau senukuose, gamintą Ispanijoj, tai per piet toks jau šiltas (ne karštas) maistas ten būna, nors man užtenka. Na, o kas turi galimybę mikrobangėj pasišildyt, tai dar geriau ;) Tiesą sakant, anksčiau nemėgau ryžių. Nes jie neskanūs :) Tačiau dabar radau skanius - Basmati (tik ne galintos) IKI violetiniuose pakeliuose su prancūziškais užrašais. Vat ir pagaminimo būdų daug tam justbento yra, kad nebūtų vien ryžiai, kad ir http://justbento.com/handbook/recipe-collection-mains/carrot-rice-two-ways ar tą patį sweet-pepper-and-onion-confit panaudot. -- Vaidas