Karta is skerdyklos pigiai pirkau sunims mesos, paruostos desroms, taciau su pasibaigusiu galiojimo terminu. Tai buvo apie 60 proc. kumpio, apie 30 proc lasiniu, apie 10 proc odos. Pazandes, pleves ar dar kokias atliekas irgi buciau nupirkusi, bet ju nebuvo. Tiesa, nezinau ko ten dar butu prideje gamybos procese. "Ignas" <ignasvp_Trinti_@takas.elte> wrote in message news:hievqj$pj5$1@trimpas.omnitel.net... > > skaitau cia gerbiamu gurmanu nuomones ir xujeju: kaip pries 10 metu visi galvojom, kad tautinis maistas yra super, nes musu ukininkai neiperka visokiu glutamatu ir nitratu (pavadinimai paimti atsitiktinai), taip dabar galvojam, kad tik uzsienieciai daro gera desra, o vietines - gaidys. Tipo normalios prekes tik is uzsienio, o cia pas mus - geriausiu atveju praeitu metu desru kolekcijos neparduotos atliekos uz triguba kaina. Na nesueina galai ir tiek. Kur musu mesininkai deda nepaziaunes ir nepleves? Kur uzsienio mesininkai deda pleves ir paziaunes (tikrai netikiu, kad tose optimizacija ivaldziusiose salyse taip lengvai atsikratoma produktu, kuriuos jau ir mes ismokom panaudoti). Stebuklu nebuna, visai nenustebciau, jei isgirtieji ispanai ar italai daro lygiai tokias pacias plevines desras, tik del skirtingu zymejimo reikalavimu sudetis rasoma kitaip, ir mes nesuprantam. Is kitos puses, jei paimtumem tautinio gamintojo desra, kainuojancia 40 - 50 lt / kg, tai jos sudetis, manau, paskatintu maloniai nustebti. Nereikia pasiemus pigiausias sardeles daryti pasauli vercianciu atradimu, uz ka moki, ta ir gauni. > skanaus > > > "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:hic4v7$6bm$1@trimpas.omnitel.net... >> siek tiek skaitiniu :) >> >> http://www.valstietis.lt/Rubrikos/Pirmas-puslapis/Desroje-mesos-nerasta