Tema: Re: Nu kaip kept vista?
Autorius: Resolut
Data: 2010-02-22 21:16:55
Kazkadaise kelis kartus kepem pamauta ant butelio - labai skaniai gavosi. Reiks pakartoti :)

 
"ALORA" <aloros@noutas.belekur> wrote in message news:hltjj6$esp$1@trimpas.omnitel.net...
> aš vištą perpjaudavau tik tiek, kad pavyktų plokščiai padėti ant skardos (a 
> la tabaka, nugara į viršų). marinuodavau, kuo turėjau, tik į marinadą kelis 
> šaukštus aliejaus pildavau, kepdavau į skardą įpylus truputį vandens (jį 
> reikia kelis kartus papildyti, reik žiūrėti, kad neišgaruotų visiškai, 
> suptimis retkarčiai vištą reik palaistyti). odelė gaudavosi apskrudusi, o 
> mėsa labai sultinga. Kiek laiko kepti, tiksliai nežinau, bet gerą valandą, 
> 1:20 ar pan.. Odelė turi būti gerai apskrudus ir pabadžius turi nebėgti 
> raudonos sultys
> 
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> schrieb im Newsbeitrag 
> news:hlte80$510$1@trimpas.omnitel.net...
>> man visai skanu elementariai perpjovus i dvi puses ir gausiai istrynus 
>> norimais prieskoniais. Sudedi i skarda oda i virsu. Tiesa gaunasi sausoka. 
>> Galima kist i kepimo rankoves, kad butu sultingesne.
>> Geriausiai kepdavo kai turejau tokia pogudre mikrobange su griliu ir 
>> konvekcija. Ten buvo programa vistos kepimui. Pakakdavo nustatyt tik 
>> svori. Budavo labai sultinga ir graziai apskrudus. Orkaitej taip 
>> nepavyksta.
>