Nu jau ne, iškart dingsta tie kibinai, ką ten šaldysi :) On 2010.03.24 09:30, S&T wrote: > http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/ > radau delfi reportaza kaip jie gaminami, > o gal kas badete pasigaminti kibinus ir uzsaldyti, o atsildytus kepti? > > "S&T" <malinauskai@gmail.com <mailto:malinauskai@gmail.com>> wrote > in message news:hocc6a$unn$1@trimpas.omnitel.net... > aciu, receptas labai skaniai atrodo, > kiek laiko gali uztrukti gaminant 25 kibinus? > o kas prie kibino skanu sultinys? ar ka nors kito gurmanisko galima > pasiulyti? > > "all set" <allset@inbox.lt <mailto:allset@inbox.lt>> wrote in > message news:hobbb0$br7$1@trimpas.omnitel.net... > "saule" <saule.foto@gmail.com <mailto:saule.foto@gmail.com>> > wrote in message news:hob4gt$3ii$1@trimpas.omnitel.net... > > noriu recepto labai , aciu > > > prasau > > * * > > http://media8.dropshots.com/photos/472283/20081128/082046.jpg** > > *Kibinų receptas* > > *Tešlai reikia:* > 1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų > 400 g Eve margarino (galima ir kitą) > 4 kiaušinių (3 į tešlą, o kitu aptepti) > 200 g grietinės > žiupsnelio druskos > Šlakelis kefyro (sunaudodavau beveik puse litroJ kartu su idaru) > > > *Įdarui reikia:* > 1 kg kiaulienos sprandinės (arba kumpio ir šoninės, tik ne > nugarinės) > 3 svogūnų (didelių, kuo daugiau tuo skaniau) > prieskonių, maltų juodųjų pipirų, kvepenčiųjų pipiriukų > keli šaukštai šalto virinto vandens arba kefyro > > Eiga: > > Sukapoti peiliu margariną, sudėti miltus ir minkyti kol neliks > stambių gumulų. Tada įdėti druskos, grietinę, kiaušinius, kefyrą > ir išminkyti. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų. Tada dėti į > kamerą ir pašaldyti 10-20 minučiu, arba šaldytuve pora valandų > > Mėsą smulkiai supjaustyti (ne farsas, o supjaustyti). As emiau > isalusia mesa, bet kad butu imanoma pjaustyti, tai labia gerai > kubeliais mazais susipjausto. O paskui atsyla ir liux. Nes > nesaldyta mesa bjaurokai pjaustosi. Nebent turi specialia mesos > kapokle. Svogūnus supjaustyti smulkiai, sudėti prieskonius, > įpilti gerus 3 šaukštus vandenėlio arba kefyro ir maišyti. > > Tešla padalinti į mažus kamuoliukus (arba galima iskocioti ir su > lekste daryti apvalias formytes). Imti vieną, iškočioti, įdeti > šaukštą mėsos užlenti, užspausti ir daryti pynę (pynės iki šiol > normaliai nemoku daryti J), deti I skardą, kad nesiliestų vienas > prie kito, per 1-2 cm (jeigu per arti, jie kepdami šiek tiek > didėja ir susiklijuoja. Todėl rekomendoju atitraukti ka dir pora > cm vieną nuo kito) ant kepimo popieriaus (man labiau patiko > folija). Patepti kiekvieną kiaušinio plakiniu, deti į įkaitintą > orkaitę. Jeigu gerai įkaitinta, tai kepa apie 25 minutesJ > > bet kuriuo atveju bus iškepę kai bus gražiai geltonai parudę J > > Skanaus! > > PS. Neverta daryti ypatingai dideliu, man asmeniškai mažesni – > skanesni. Stengtis gerai užklijuoti sudūrimą, tai mažiau skysčio > išbėgs J Iš šito kiekio ingridientų išeis virš 20 kibinu J > Galima pvz visus kiekius sumazinti per puse. Tai nereikes daryti > tiek daug kibinu. >